Konya Müftüsü'nün kurbanlık açıklaması olay yarattı/ Ne kadar para o kadar sevap

Konya Müftüsü'nün kurbanlık açıklaması olay yarattı/ Ne kadar para o kadar sevap
Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, "Aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, ne kadar pahalı kurban o kadar sevap kazanırsın"sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi, Müftüye vatandaşlar sitemde bulundu.



Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar kurbanın maddi değerinin sevabını da etkilediğini söyledi. Akpınar, "Kurban kesmek dinimizin gereklerinden biri, maddi anlamda sıkıntısı olmayan her müslümanın yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Bu ibadeti hakkı ile yerine getiren her Müslüman diğer ibadetlerde olduğu gibi sevap kazanır" dedi.

Kurban ibadetini yerine getirecek olanların maddi güçleri nispetinde kurban kesmelerinin uygun olacağını belirten Prof. Dr. Akpınar, "Kurban kesmek bir ibadettir. İnsanlar kurban alırken elbette kurban edilen hayvanın dinimizin emrettiği kaidelere uyması gerektiğine dikkat etmelidir. Bununla birlikte maddi olarak kurbana harcadığın para, sevabını da o oranda etkiler. Maddi gücü yerinde olanların maddi güçleriyleorantılı kurban kesmeleri daha uygundur. Yani kısacası aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, nekadar pahalı kurban o kadar sevap kazanırsın" diye konuştu.