KORKUTELİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇETİN, GÜVEN TAZELEDİ

KORKUTELİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇETİN, GÜVEN TAZELEDİ

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Ziraat Odası başkanlık seçimini mevcut Başkan Musa Fikri Büyükçetin kazandı. 59 delegenin katılımıyla geçekleşen genel kurulda Büyükçetin güven tazelerken, 21 kişilik yeni yönetim de oluşturuldu.
Divan başkanlığını Şeyhali Kara’nın yaptığı Ziraat Odası genel kurulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından geçmiş döneme ait hesaplar ile denetim kurulu raporları sunuldu.2011-2014 yılları arasındaki gelir ve giderin okunduğu, faaliyet raporunun üyeler tarafından ibra edildiği genel kurulda 2015 yılı tahmini gelir ve gider bütçesi ile çalışma programı hakkında detaylar paylaşıldı. Genel Kurul’da, kapalı oylama ile oda meclisinin asil ve yedek üyeleri seçilirken, 2015 yılı tahmini bütçe 633 bin 500 TL olarak belirlendi.
Seçim sonrasında teşekkür konuşması yapan Başkan Musa Fikri Büyükçetin, çiftçiler için daha gayretli çalışacaklarını, çiftçilerin sorunlarını dile getirerek çözüme kavuşturacaklarını belirtti. 2011-2014 döneminde personel, yönetim ve meclis olarak uyumla çalıştıklarını beirten Büyükçetin, "İlçemizde yürütülen çiftçilik faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bütçemiz dahilinde çiftçilerimizi seminerlere götürdük, bilgilendirme toplantıları düzenledik. Çiftçilerimizin problemlerini genel merkeze yazılı ve sözlü olarak ilettik. Beraber çareler aradık. Eğitime önem vererek, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde ağaç budama, sürü yönetimi, büyük hayvan yetiştiriciliği kursları açtık. Toprak tahlil hizmeti verdik. İlçeye ve çiftçilerimize daha iyi hizmet edebilmek için bulunduğumuz bu binayı yaptık. Selektör makinesi kapasitesi arttırarak yeni bir selektör makinesi daha kazandırıyoruz" dedi.
Musa Fikri Büyükçetin başkanlığındaki Ziraat Odası Yönetim Kurulu’na Osman Zeki Manis, Şeyhali Kara, Veli Arslan, Hasan Ali Ayekin, Zeki Kurt, Şahali Simav, Bülent Cimcir, Fatih Metin, Soner Akkanat, Sadettin Kırgöz, Ömer Başoğlu, Mehmet Kocaoğlu, Mehmet İslamoğlu, Durmuş Öngel, Ramazan Ürküt, Mustafa Demir, İbrahim Küçükkulaksız, Mehmet Özkan, Ömer Duman, Abdullah Yıldırım seçildi.