Kosgeb’ten Girişimcilik Kursu

Kosgeb’ten Girişimcilik Kursu

VAN (İHA) –Van’da, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından ‘Girişimcilik Kursu’ düzenlendi.
Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) düzenlenen toplantıda, açılış konuşması yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 8 aydır KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. Van’ın Büyükşehir olmasının ardından yıllardır ilde faaliyet gösteren KOSGEB için odalarında bir temsilcilik oluşturulduğunu ifade eden Takva, “VanTSO yönetim kurulu olarak, az gelişmiş kent ve bölgelerin kalkınmalarının en önemli araçlarından bir tanesinin, girişimcilik sayısının artırılmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz. Yaklaşık 8 aydan beri KOSGEB ile birlikte toplam 9 tane kurs açtık. Bu 9 kurstan yaklaşık 270 kursiyeri sertifikalandırdık“ dedi.
KOSGEB Bölge Müdür Vekili A.Hadi Arvas ise bölgede yeni girişimcilik kursunun en önemli bir destek programı olduğunu belirterek, “Özellikle yeni işini kurmak isteyen, işyerini açmak isteyen girişimcilere, kursu tamamladıktan sonra 30 bin TL hibe desteği veriyoruz. Van’da, sertifika alan 6 bin 192 girişimciden, 419’una iş kurdurmuşuz. Bu girişimciler, bizden 5,5 milyon TL’ye yakın destek almıştır” ifadelerini kullandı.
Talepler doğrultusunda Van’da 13 sınıflık eğitim kursu açmayı planladıklarını da sözlerine ekleyen Arvas, “Bu eğitimlere katılmak isteyenlerin müracaat etmelerini ve bu eğitimlere katılanlarında bunu çok önemsemelerini istiyoruz. Ayrıca eğitim sonunda girişimcilerimize 30 bin TL hibe, 70 bin TL de banka kredisi veriyoruz. Bu konuda samimi olan ve işini kurmak isteyen vatandaşlarımız mutlaka bu kurslarımızdan faydalanmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.