Kritik 'Ali Babacan' açıklaması

Kritik 'Ali Babacan' açıklaması

Reuters'a bilgi veren yetkililer, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un görev alanının da politikayla ilgili olacağını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından geçen hafta Cuma günü açıklanan yeni kabinede ekonomi kökenli iki başbakan yardımcısı olması görev dağılımı konusunda soru işaretlerini beraberinde getirmişti. AKP'de ekonomik işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı yürütürken başbakan yardımcılığına getirilen Kurtulmuş ve diğer yetkililer yaptıkları açıklamada, görev dağılımının ilk bakanlar kurulunda netleştirileceğini ve şu anda bu konuda bir netlik olmadığını belirtmişlerdi.

Üst düzey bir Başbakanlık yetkilisi, "Ekonomi yönetimi konusunda mevcut uygulama aynı şekilde devam edecek. Babacan'ın ekonomiyi koordinasyonu ve sorumluluğu eski kabinedeki gibi devam edecek. Kurtulmuş politikadaki diğer bazı alanlardan sorumlu olacak" dedi.

Aynı yetkili, hafta başında yapılacak bakanlar kurulunun ardından görevlendirmeye dair açıklamanın da resmi olarak yapılacağını kaydetti.

Bir başka üst düzey Başbakanlık yetkilisi, "Babacan ve ekonomi yönetimi aynı şekilde çalışacak. O konuda yeni bir düzenleme ya da adım söz konusu değil. Kurtulmuş"un görev alanı politika tarafında olacak" dedi.