Kurban Bayramı resmi tatil günleri / Bakanlar Kurulu'nda Bayram tatili kararı

Kurban Bayramı resmi tatil günleri / Bakanlar Kurulu'nda Bayram tatili kararı

Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek olan Kurban Bayramı tatili süresinin arefe günü yarım gün olmak şartıyla ilk günü 4 Ekim Cumartesi gününe denk gelen bayram, 7 Ekim Salı günü sona ereceği tahmin ediliyor.

Daha önceki yıllarda ilk gününün 'Pazartesi' ya da 'Salı' günlerine denk gelmesiyle bayram tatilleri hafta sonlarıyla 9 güne çıkarılmıştı.

Kurban Bayramı'nda remi tatil günleri!

4 Ekim saat 00:00'dan 7 Ekim saat 23:59'a kadar Boğaz köprüleriyle oto yollardan geçişler ücretsiz olacak. Ayrıca 4 günlük bayram tatili süresince bazı belediye toplu ulaşım araçları da alınan kararlar sonunda ya ücretsiz ya da yüzde 50 indirimli olacak. 

9 günlük tatil planları hayal oldu!

Yaklaşık iki haftadan daha az bir süre kalan kurban bayramı için geri sayım başlamış durumdayken hem tatil planları hemde kurban pazarlıkları başlamış durumdadır. Böylece bir çok kişi büyük bir heyecanla kurban bayramına hazırlanırken sizler için tüm gelişmeleri bire bir olarak aktaracağız. Hazırlıklar devam ederken öte taraftan bu güzel günlerin ne kadar süreceğini bir çok kişi merak etmektedir. Bu kapsamda sizler için bayramın kaç gün olacağını araştırdık .

Kurban bayramı yaklaşıyor. Akıllardaki en büyük soru kurban bayramı tatili 9 gün olacak mı sorusu yer alırken malesef bayramın bu kadar uzun sürmeyceğini şimdiden belirtmek isteriz. oluyor. Kurban Bayramı bu yıl 4-5-6-7 Ekim günlerine denk geliyor. 4 Ekim'in Cumartesi'ye denk gelmesiyle beraber de Kurban Bayramı'nın 3 Ekim Cuma günü arefesi ve ardından gelen Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günlerinde kutlanacağını görüyoruz. Şimdiden tüm okuyucularımıza iyi bayramlar diliyoruz.