Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu!

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı belli oldu!

Bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündem maddeleri arasında Kurban Bayramıtatilinin kaç gün olacağı da yer alıyor. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Bayram tatili 10 gün olacak mı? İşte detaylar...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Kurban kesme ibadetinin yerine getirildiği Kurban Bayramı'na az bir süre kala vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını da merak ediyor.

Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen ardından başlayacak olan 4 günlük Kurban Bayramı, beraberinde soru işaretlerini de getiriyor. Zira 30 Ağustos Zafer Bayramı bilindiği üzere resmi tatil ve 31 Ağustos da Kurban Bayramı arefesi. Eğer Kurban Bayramı arefesi de tatil ilan edilirse Zafer Bayramı ile Kurban Bayramı tatili birleştirilmiş olacak. Aynı zamanda Zafer Bayramı'ndan iki gün öncesi de tatile dahil edilirse ve böylece Kurban Bayramı tatil süreci 10 gün olacak.

Konu bugün toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündem maddeleri arasında yer alıyor ve tatilin 10 gün olup olmayacağı ile ilgili karar, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada duyurulacak.

28 Ağustos 2107 (Bayram tatili 10 gün olursa, tam gün tatil edilecek)

29 Ağustos 2017 (Bayram tatili 10 gün olursa, tam gün tatil edilecek)

30 Ağustos Zafer Bayramı (resmi tatil)

31 Ağustos Kurban Bayramı arefesi (Bayram tatili 10 gün olursa, tam gün tatil edilecek)

1 Eylül Kurban Bayramı 1. gün  (resmi tatil)

2 Eylül Kurban Bayramı 2. gün (resmi tatil)

3 Eylül Kurban Bayramı 3. gün (resmi tatil)

4 Eylül Kurban Bayramı 4. gün (resmi tatil)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "TATİLİN UZAMASI TURİZM SEKTÖRÜ AÇISINDAN İSABETLİ OLUR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada konunun Bakanlar Kurulu'nda gör