Kurban Bayramında hava durumu/ Meteoroloji açıkladı

Kurban Bayramında hava durumu/ Meteoroloji açıkladı
Bayramın 1. günü ve diğer günlerinde tüm yurtta havanın nasıl olacağı, hangi günler  hangi bölgelerde yağış görüleceği meteorolojiden yapılan açıklama sonrası son buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre; bayramda yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ise yağıssız geçecek.

Bayrama az bir süre kala meteorolojiden beklenen hava tahminleri geldi Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bayramda tatil yapacaklara kötü haber geldi. Ülkemiz bayramda soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. İllere göre yapılan hava durumu tahminlerine öre Marmara Bölgesi yağışlı hava etkili olurken, Akdeniz ve Ege bölgesinde güneş kendini hissettirecek.

Bayramda 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması bekleniyor. 





Kurban Bayramı'ndan meteorojik görünüm!

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette esecek.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.