Kurban Bayramının 1. gününde hava nasıl olacak? /Hava durumu

Kurban Bayramının 1. gününde hava nasıl olacak? /Hava durumu
Etkisini kaybetmeyen sıcak ve güneşli hava meteorolojinin yaptığı açıklamaya göre bayramda yerini yağışa bırakacak. Ülkemiz Kurban Bayramı'nın 1. günü yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasına girecek. Marmara'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenebilir.



Bayramın 1. günü hava durumu

Marmara Bölgesi’nde hava az bulutlu. Sıcaklık 23-24 derecelerde. Bayramın 1. günü öğleden sonra akşam saatlerinde görülen yağışın gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını tahmin ediyoruz. Bu yağış cumartesi gününe de yansıyacak. 1. günü Trakya’da cumartesi günü Marmara genelinde su baskını ve sel riski var.

Ege Bölgesi’nde de güneş bolca görülüyor. İzmir de 26, Denizli-Muğla’da sıcaklık 27 dereceye çıkıyor. Cuma günü öğleden sonra akşam saatlerinde bölgenin Kuzey’inden giriş yapacak yağış cumartesi günü gök gürültülü sağanak şeklinde olacak ve bölgenin neredeyse tamamına yayılacak.

Akdeniz Bölgesi’nin de Doğu’su ıslanıyor. 1. günü bu yağış kesmiş olur. 2. günü bölgenin tamamına Ege’de ki gibi gök gürültülü kuvvetli sağanak bekliyoruz. Sıcaklık Antalya çevrelerinde 30 derecelerden 25 derecelere inmiş olacak.