KÜRE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE İŞKUR DESTEKLİ KURSLAR AÇILIYOR

KÜRE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDE İŞKUR DESTEKLİ KURSLAR AÇILIYOR

Küre Halk Eğitim Merkezi ile İş-Kur İl Müdürlüğü’nün işbirliği ile istihdam kapsamlı ‘’Aşçı Yardımcılığı ‘’ kursu ve ‘’Kilim dokuma ‘’ kursları açılıyor.
Açılacak olan ‘’Kilim Kursu ‘’ ile ilgili olarak açıklamada bulunan Küre İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tursun; ‘’ Kilim Dokuma kursunu açmadaki amacımız Küre Kiliminin dokunmasını geniş kitlelere yayarak kalıcı hale gelmesini sağlamaktır. Eskiden olduğu gibi evlerde kilim tezgahları kurarak buralarda dokunmasını ve ailelerin bütçesine ekonomik girdi sağlanmasını amaçlamaktayız. Bu kurs için şimdilik 20 kursiyer yer alacaktır, ama inşallah bu sayı açılacak kurslarla artarak devam edecektir. ‘’ diye konuştu.
Küre Halk Eğitim Müdürü Mustafa Avan ise; 6 ay sürecek ‘’Aşçı Yardımcılığı Kursu ‘’ hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi : ‘’ Küre Halk Eğitim Merkezi ile İş Kur Müdürlüğü’nün işbirliği halinde istihdam kapsamlı Aşcı Yardımcılığı kursunu açıyoruz. 6 ay sürecek olan kursumuza 12 kişi katılacak, kursiyerler sabah saat 8.30 ile saat: 17.30 arasında kursa devam edecekler. Kurs süresince ayrıca 20 TL ücret alacaklar ‘’
Kurslar için 5 Şubat 2015 tarihinde seçmelerin olacağını söyleyen Avan, Aşcı yardımcısı kursunun 9 Şubat ile 27 Temmuz tarihleri arasında düzenleneceğini sözlerine ekledi. Avan ; ayrıca kurs bitimi sonrasında ise 2 kişinin istihdam edileceğini dile getirdi.
İlçe Milli Eğitim Mehmet Tursun ve Küre HEM Mustafa Avan kursların açılmasında verdikleri desteklerden ötürü ayrıca Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.