Kurşunlu’da ürün toplama merkezinin temeli atıldı

Kurşunlu’da ürün toplama merkezinin temeli atıldı

Kurşunlu Mahallesi’nde İnegöl Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ürün Toplama Merkezi’nin temel atma töreni bugün gerçekleştirildi. Çilek üreticiliğin yoğun olduğu bölgede Ürün Toplama Merkezi’nin Haziran ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Kırsal mahallelerde yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Çilek üreticiliğinin yoğun olduğu Kurşunlu Mahallesi’nde Ürün Toplama Merkezi yapımına başladı. Bölgedeki diğer mahallelerin de faydalanacağı merkezin temel atma töreni bugün protokolün ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

“HİZMETLER DOKUMA İPLİĞİ GİBİ BİR BİR İŞLENİYOR” 
Temel atma töreninde İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kayman, “Hafta sonu Doğubayazıt gezimiz oldu. Oraları görünce bizim idarecilerimizi kalbimizin içine sokasımız geldi. Gezip görmekte çok fayda var. Bölgemizi, yöremizi, idare eden yöneticilerimizden Allah razı olsun. Bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim. Büyükşehir ve İnegöl Belediyemizin yaptıkları bu güzel hizmetleri bir bir dokuma ipliği gibi işledikçe bundan da gurur duyuyoruz. Böyle güzel bir günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

KIRSALDA HİZMETE DEVAM 
Ürün Toplama Merkezi temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün de hayırlı bir iş için bir araya geldik. Kurşunlu Ürün Toplama Merkezimizin temelini atıyoruz. Biliyorsunuz 2014’teki yasayla birlikte belediyeler artık sadece yol ve yeşil alanla alakalı değil aynı zamanda kırsalla ve tarımla alakalı da projeler üretmeye çalışan kurumlar oldular ve buna dair yetkiler verildi. Bizde bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tabi bunları yaparken hem 4 tane beldeden dönüşen mahallemizde hem de 91 tane köyden dönüşen kırsal mahallemizde de aynen İnegöl merkezde olduğu gibi çocuk parklarıyla, yollarıyla, meydan düzenlemeleriyle, bilgi kültür evleriyle, ürün toplama merkezleriyle, tarımla alakalı fuarlarla ve organizasyonlarla onların karşılarında olmaya çalışıyoruz. Çiftçi Malları Koruma Meclisini kurduk, erken uyarı sistemleri yapıyoruz, yine bununla ilgili kurumlarla istişareler yapıyoruz. İnegöl’de bu manada çok güzel bir uyum var. İnşallah bundan sonraki süreçte de İnegöl’ümüzde yapılan bu hizmetler başka şehirlerimize örnek olsun. Bir taraftan da eğitimler vermeye çalışıyoruz. Çünkü çağın gerekliliklerine kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Hollanda’nın tarım toprakları Türkiye’nin 6’da 1’i iken tarım gelirinin 3 katımız ise bizim gerçekten bir şeyleri ince eleyip sık dokumamız gerekiyor.”

“ÜRÜN TOPLAMA MERKEZLERİMİZLE ÜRETİCİLERİMİZE KOLAYLIK SAĞLIYORUZ” 
Kırsal kalkınmayı hedefleyerek yaptığımız bu hizmetlerin yanında çiftçilerimizin ürünlerinin lojistiğinin daha sağlıklı ortamlarda yapılması amacıyla oluşturduğumuz Ürün Toplama Merkezlerimizle üreticimize bir kolaylık daha sunmuş bulunmaktayız diyen Aktaş, “Daha önce bildiğiniz üzere Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallemizde ürün toplama merkezlerimizi hizmete açmıştık. Cerrah mahallemizde yerini biz tahsis ettik ve Büyükşehir marifeti ile ürün toplama merkezi yapıldı. Akıncılar Mahallemizde de geçen aralık ayında ürün toplama merkezimizin temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Bugün de bu merkezlerin bir yenisini daha hayata geçirmek için Kurşunlu mahallemizde bir araya geldik. Bu çalışmaların beraberinde diğer kırsal mahallelerimizde de ürün toplama merkezi sayılarını artırmaya çalışıyoruz.”

ÇİLEĞİN BAŞKENTİ OLMAK İSTİYORUZ 
Kurşunlu denince akla çilek geliyor. Şehrimizde önemli bir lokomotif güç olan Çilek ürününe dikkat çekmek, Pazar alanını genişletmek ve İnegöl tarımına yeni bir marka kazandırma adına çilek üreticilerimizin katılımıyla bildiğiniz üzere 2016 yılı içerisinde çilek çalıştayı’nı düzenlemiştik diyen Aktaş, “Çalıştay çerçevesinde bazı kararlar aldık. Özellikle üretici arkadaşlarımızın bazı istek ve talepleri oldu. Bu talepleri bir bir yerine getirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. İşte Çilek Çalıştayı’nın ilk somut adımı olarak bugün Kurşunlu’da ürün toplama merkezimizin ilk harcını birlikte atıyoruz. Bugün temel atma töreni için bir araya geldiğimiz bu yerde işlevini yitirmiş eski hal binası vardı. İşte buraya şimdi özellikle Çilek markasının pazarlanması ve tüketici ile buluşması açısından önemli gördüğümüz modern bir ürün toplama merkezini oluşturuyoruz. Yakın gelecekte çileğin başkenti olacak Kurşunlu Mahallemizde bugün çok hayırlı bir işin başlangıcına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Haziran ayı başında binanın tamamlanmasıyla beraber güzel bir çilek festivaliyle birlikte çilekteki yükselişimizi daha da arttırmak amacındayız” dedi.

“MOBİLYADA YAPTIĞIMIZIN AYNISINI TARIMDA DA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ” 
Bildiğiniz üzere İlçemizde 500 dönümle başlanan çilek ekimi, alınan verim ve çiftçilerin fiyattan memnun olmasıyla 10 bin dönümlere çıktı diyen Aktaş, “Önceden çilek ürünlerinin hasadı bir ay sürüp bitiyordu. Yedi veren çileği ile tanışan İnegöllü çiftçiler, çilek hasadına Mayısta başlayıp ekim ayı sonuna kadar devam edebiliyorlar. Ayrıca kapalı sistem üretimlerde yılsonuna kadar üretim yapılabiliyor. İnegöl’ümüzde toplam 29 bin tona yaklaşan çilek üretimi yapılıyor. Tarım potansiyelinin geliştirilebileceğini, endüstriyel ürüne dönüştürülebileceğini, bunun ihracatının yapılabileceğini, pazarlanabileceğini net bir şekilde görebiliyoruz. Amacımız İnegöl’ün tarımdaki artılarını ve değerlerini de Türkiye’nin, hatta dünyanın dört bir tarafına yansıtmak ve bunu bir ekonomik katma değer haline getirmek. Mobilyada yaptığımızın aynısını tarımda da gerçekleştirmek istiyoruz. İnegöl'ün çerezlik Ay çekirdeğine ''İnegöl Alası'' adı ile marka tescili çalışması yaptırılmasından sonra İnegöl'ün bir diğer önemli tarımsal ürünü olan İnegöl Çileğini de ulusal ve uluslararası pazarlarda vitrine çıkartma noktasında ‘Coğrafi İşaret’ alma çalışması da başlattık. İnşallah atılan bu adımlar ile İnegöl Çileği ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere gelecek. Biz tarıma motive olursak, İnegöl’ün tarım şehri olduğu vurgusunu ön plana koyarsak, buna dair fuarlarla, eğitimlerle, ürün geliştirmeyle ilgili inisiyatif alırsak, kazancımızın misli misli artacağına yürekten inanıyoruz.”

KURŞUNLU’DA YAPILANLAR 
Biliyorsunuz Kurşunlu 2014 yılına kadar müstakil bir belediye ile sevk ve idare edilmeye çalışılan bir yerdi diyen Aktaş, “Büyükşehir yasasından sonra artık Kurşunlu’da bizim sorumluluğumuz altına girdi. Bu kanun sadece İnegöl’e, Kurşunlu’ya mahsus bir uygulama değil. Türkiye’de 3 bin 200 tane belediye vardı 2002 yılında. Şuanda 1395 belediye var. Yani 1900 civarında belediye azaltıldı. İtalya’ da Almanya’ da ve Fransa’ da aynı şeyleri yapıyor. Belediyeleri kapatıp daha güçlü belediyeler oluşturmaya çalışıyor. Bu anlayışla Kurşunlu’da hizmetler Belediye Ek Hizmet binamızda verilmeye çalışılırken, bir taraftan da Kurşunlu’yu daha ileriye taşıyacak projeler hayata geçirilmeye çalışılıyor. Hizmetlerimizi kolay ve hızlı yapabilmek adına ilçemizin kırsal mahallelerinde doğu ve batı şantiyesini oluşturduk. Bu şantiyelerden biri olan doğu şantiyemiz Kurşunlu Mahallemizde. Çocuklarımızın ödevlerini daha nezih bir ortamda yapabilmesi adına Bilgi Kültür Evimiz hizmet veriyor. Mahallemizin camisinde yaptığımız mimari aydınlatma çalışmasıyla camimiz daha da güzelleşti. Mahallemizde yaşayan çiftçi hemşerilerimizin kendilerini geliştirebilmesi, yeni tarım teknikleri ve teknolojilerini yakından takip edebilmeleri adına çiftçi eğitim seminerleri düzenliyor ve üreticilerimizi dönem dönem fuarlara götürüyoruz. Kurşunlu mahallemize yürüyüş ve oturma alanı, çocuk oyun alanı ve yeşil alandan oluşan güzel bir meydan kazandırdık. Kültür sanat etkinliklerimizi kırsal mahallelerimizde de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Sosyal hayatı renklendirmek ve zenginleştirmek adına Kurşunlu mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımız için bu zaman kadar birçok kültür sanat etkinliği gerçekleştirdik. Ayrıca yakın bir zamanda buraya bir de futbol sahası kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“ŞEHRİMİZE OLAN HEYECANIMIZ VE HAYALİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR” 


Ülkemiz güzel bir ülke. Şehrimiz güzel ülkemizin en güzel noktalarından bir tanesi. Cenabı-ı Allah’ın bizlere vermiş olduğu bu güzellikleri çok daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor diyen Aktaş, “ Çok çalışmalıyız. Çok çalışmalıyız. Çok çalışmalıyız. Çok şükür tüm dinamiklerimizle bir uyum içerisinde şehrimiz yoluna devam ediyor. İnşallah bu birlik ve beraberlik ile tarımda da damgamızı vurmak istiyoruz. Bizim şehrimize olan projelerimiz ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Temel atma ve açılış programlarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bizim İnegöl’ümüze olan heyecanımız ve hayalimiz hiçbir zaman bitmeden devam edecektir.”

Aktaş son olarak, “İnegöl tarımına, çiftçimize ve kırsal mahallelerimize verdiğimiz desteklerin artarak devam edeceğini bir kez daha hatırlatarak şimdiden ürün toplama merkezimizin çiftçilerimize ve İnegöl halkına hayırlı uğurlu olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

“DEĞER ÜRETMEK MECBURİYETİNDEYİZ” 


Ürün Toplama Merkezi temel atma programında Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait bir şiirle başladığı konuşmasında İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “Değer üretmek mecburiyetindeyiz. Bizim sorumluluklarımız var. Kime karşı aziz şehitlerimize karşı. Eğer onlar toprak altında rahat edeceklerse, bizler toprak üstündekiler sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Ayrıca gazilerimiz, ecdadımız ve geleceğimizin teminatı evlatlarımız için de değer üretmeliyiz. Bugün de burada yapılan budur. Bu değer üretmenin en güzel örneklerini İnegöl Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalarda çok rahat bir şekilde görebiliyoruz ve bu değerlere ortak olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bu noktada belediyemizi tebrik ediyorum. Yine İnegöl’de yaşayan 256 bin vatandaşımızı da tebrik ediyorum. Çiftçisiyle, memuruyla, işçisiyle, bürokratıyla ve siyasetçisiyle tüm İnegöllü kardeşlerimle gurur duyuyorum. Değer üretmeye, ürettiğimiz değeri paylaşmaya gayret göstermek mecburiyetinde olduğumuzu ifade ederek, Kurşunlu mahallemiz için bu merkezin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in yapmış olduğu dua sonrası ürün toplama merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.