Kurtarma çalışmasını çekirdek çitleyerek izlediler!

Kurtarma çalışmasını çekirdek çitleyerek izlediler!
Afyon’dan İzmir’e makine taşıyan bir tırda yüklü olan yaklaşık 25 binkilo ağırlığındaki makine Aydın Çevreyolu Kavşağı’nda tırın üzerinden yola düştü.

Kazada yolun boş olması olası bir faciayı önledi.










''Kurtarma çalışmalarını çekirdek çitleyerek izlediler''

Kazada yolun boş olması olası bir faciayı önledi. Kaza yerinde toplanan çok sayıda meraklı vatandaş kurtarma çalışmalarını ilgi ile izlerken, bazı kadınların bölgeye çekirdekle gelip bir yandan çekirdek çitletip diğer yandan film izler gibi çalışmaları izlemesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaza Aydın Merkez Efeler ilçesi Tansaş Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Afyon Dinar’dan İzmir
Aliağa’ya götürülmek üzere 33 KJY 66 plakalı dorsenin çektiği 33KLC 99 plakalı tıra yüklenen metalden boru yapma makinesi Aydın Çevre Bulvarı’ndan gelip Tansaş Kavşağı’na döndüğü sırada büyük bir gürültü ile yola düştü.

Yaklaşık 25 bin kiloluk demir kütlenin yola düşmesi ile çevredekiler deprem olduğunu zannedip binalardan ve iş yerinden dışarı fırladı. Her zaman çok yoğun olan yolda kaza sırasında düşen 25 tonluk demir kütleden oluşan makinenin altında araç kalmaması herkesi sevindirirken, kaza nedeniyle Aydın-Muğla bulvarı yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı.

Makinenin yolun bozuk olmasından dolayı düştüğünü belirten bazı vatandaşlar Çevre Bulvarı’ndan geçen tırların yükünün kaydığını iddia ederken, polis yolun ortasına düşen makinenin başka bir kazaya neden olmaması için yolda güvenlik tedbiri aldı.
Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından olay yerine çağrılan vinçlerin yardımı ile yola düşen 25 bin kiloluk makine başka bir tıra yüklenerek yoldan kaldırıldı.

Kaza nedeniyle tıkanan yola gelen çok sayıda meraklı vatandaş kurtarma çalışmalarını ilgiyle izledi. Birçok vatandaş işini gücünü bırakıp koskoca demir kütlesinin yoldan kaldırılmasını izlerken, bazı bayanlar olay yerinde hem çekirdek çitletti hem de kurtarma çalışmalarını izledi. Yaklaşık bir saat boyunca meraklı gözlerle çalışmaları izleyen vatandaşlar çalışma tamamlandıktan sonra işlerine döndü.