KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN YAŞLILAR VE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİRİM

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN YAŞLILAR VE ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİRİM

Kuşadası Belediyesi yaşlılar ve engelli yurttaşlara yardım için özel bir birim kurdu.
Eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklerin ihtiyaçlarında yanlarında olacak profesyonel ekip, göreve başladı. “Yalnız değilsiniz; yanınızda biz varız” sloganı ile hareket eden birim çalışanları Sosyal hizmetlerden, psikolojik desteğe; temizlik ve kişisel bakım hizmetlerinden ev içi tadilat, tamirat hizmetlerine kadar birçok ihtiyaçlarında yaşlı ve engellilerin yanında olacak.
Engelleri nedeniyle eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelli vatandaşlar ile ilerleyen yaşları nedeniyle zorluklar yaşayanların, hizmetlerinden yararlanması için kendisi veya çevresindekilerin Belediyeye başvurusu gerekiyor. Engelli ve 60 yaş üzerindeki vatandaşların 4447114 numaralı çağrı merkezi veya resmi başvurusu üzerine, uzman ekip ön inceleme yapacak. Durumu yasa ve yönetmeliklere uyanların tüm ihtiyaçları için “Yalnız değilsiniz; yanınızda biz varız” birimi devreye girecek. Aile bireylerinin onlar için yapabileceği her şeyi, ilgili birim yapacak.
Yaşlı ve Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri ve ihtiyaçları halinde yardıma koşacak profesyonel bir ekibin oluşturulduğunu söyleyen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı; “Yaşlı ve engellilerimizin hayata katılabilmeleri, mutlu ve huzurlu olmaları için çözümler üretmek, hayatı kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Engelli bireylerin ve ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklerimizin yaşadığı sorunlar yalnızca onların değil, toplumun ortak sorunudur. Onların yanında olmak sosyal belediyecilik ve hizmet anlayışımızın bir gereğidir. Ev ortamında yaşlı ve engelliyi desteklemek, toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmelerini sağlamak için hizmet birimi oluşturduk. Profesyonellerden oluşan bu ekip, onlara yalnız olmadıklarını, ihtiyaçları halinde yanlarında olacağımızı hissettirecek” dedi.