Kuzu-oğlak Eti ‘‘sakinşehir’’de Tanıtılacak

Kuzu-oğlak Eti ‘‘sakinşehir’’de Tanıtılacak

İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan; ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım’’ projesinin lansmanı, İzmir Koyun-Keçi Panayırı etkinliklerinde yapılacak.
20-21 Eylül 2014 tarihlerinde İzmir Seferihisar’da 4. kez gerçekleştirilecek ‘‘İzmir Koyun&Keçi Panayırı’’ tanıtım odağına ‘‘Kuzu ve Oğlak etini’’ aldı. İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde hazırlanan ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım’’ projesinin lansmanı, İzmir Koyun-Keçi Panayırı etkinliklerinde yapılacak.
PANAYIR İLE TANITIMA ULUSLARARASI BOYUT KATILACAK
Küçükbaş hayvan üretimi ve et tüketimini arttırma hedefi ile gerçekleştirilen, ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım’’ projesi, ‘‘Anadolu İnsanının Doğasındaki Lezzet’’ teması ile Kuzu-Oğlak eti konusunda kamuoyunda bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Panayır ve sonrasında ulusal bazda düzenlenmesi planlanan tanıtım kampanyaları ile küçükbaş hayvan etinin hak ettiği fiyat ve tüketim seviyesine ulaştırmak istediklerini söyleyen İzmir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insan beslenmesinde protein ihtiyacının sağlıklı bir şekilde karşılanması için küçükbaş hayvancılığın ön plana çıkması gerekliliğine vurgu yaptı. Türer; ‘‘Medya üzerinden yapılacak enformasyon; Anadolu coğrafyasında kuzu ve oğlak etinin ne kadar önemli olduğunu halkımıza hatırlatacak. Panayırın uluslararası boyutundan da olabildiğince faydalanmak istiyoruz. Seferihisar, Cittaslow (Uluslararası Sakin Şehirler Birliği)’nin ülkemizdeki ilk üyesidir. Ülkemizde temsilcilikleri bulunan tüm ülkelere yapacak olduğumuz etkinlikle ilgili davet yapıldı. Özellikle koyun keçi et ve süt ürünleri ihracatı konusunda yapılacak işbirlikleri ile ilgili girişimler ve seminerler düzenlenerek ülke temsilcilerini bilgilendireceğiz. İşin ticari boyutunun yanı sıra, bu organizasyon toplumumuzun misafirperverliği ve kültür zenginliğimizin onlara aktarılmasında köprü görevi görecektir.’’ şeklinde konuştu.
TANITIMDA RENKLİ ETKİNLİKLER, LEZZETLİ TADIMLAR
Anadolu Coğrafyası’nın vazgeçilmezi Küçükbaş hayvan varlığı ile küçükbaş hayvan ürünlerini geniş kitlelere tanıtan panayır bu sene, yüzyıllardır Anadolu insanının beslenmesinin temel direğini oluşturan kuzu ve oğlak etinin lezzet ve sağlığını ön plana alacak. Kuzu ve Oğlak etinin faydalarına düzenlenecek tadımlar ile dikkat çekmeyi amaçlayan ‘‘Kuzu ve Oğlak Eti Tanıtım Lansmanı’’, Yörük tariflerinden, Geleneksel Türk mutfağına kadar geniş bir yelpazede kuzu ve oğlak etinin aslında gündelik kültürümüze nasıl işlediğini gözler önüne serecek. Ürün odaklı oluşturulmaya çalışılan bu farkındalık, geçimini küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinden sağlayan üreticinin, emeğinin karşılığını almasında büyük bir artı yaratırken; ‘‘Kuzu Kaburga’’ ve ‘‘Oğlak Dolması’’ gibi ülkemizin dört bir tarafından gelecek farklı tarifler, her bölgenin kendine has lezzetini başta İzmir halkı olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Organizasyon ile koyun-keçiden elde edilen ürünlerin panayırda tanıtımı ve bu ürünlerin ihracat kabiliyetlerinin arttırılması hedefleniyor.