Kyk Yeni Yurduna Kavuşuyor

Kyk Yeni Yurduna Kavuşuyor

Karabüklü yatırımcı işadamlarından Nuri Akgün tarafından 24.04.2014 tarihinde inşaatına başlanan yurt binasında sona yaklaşıldı.
Karabük’ün en büyük sorunlarından biri olan üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm arayışları devam ederken, yatırımcı iş adamı Nuri Akgün tarafından Bostanbükü Köyü sınırları içersinde yapımına başlanan ve özel yurtlar yönetmeliğine uygun olarak 8 bin 357 metrekare alan üzerine 4 normal, 3 bodrum kat olarak projelendirilen yurt inşaatı bitme aşamasına geldi. Tamamlandığında 810 öğrencinin barınabileceği yurt inşaatı Eylül ayı içersinde bitirilerek Kredi Yurtlar Kurumu’nun kullanımına tahsis edilecek. KYK Genel Müdürlüğü yeni yapılan yurdun kız - erkek öğrencilerden hangisinin kullanacağına karar vermesinin akabinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi için öğrenci alımı yapılacak.
İl Özel İdaresince de takibi yapılan inşaat hakkında bilgi veren Vali Orhan Alimoğlu “Yurdun süratle bitiriliyor olmasından memnuniyet duyuyor, müteşebbis ve müteahhide bu düzgün çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimize gelen öğrencilerimizin başta barınma olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının çözümü için hep birlikte hassasiyetle çalışmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.