Leman Sam'a bir tepki de Arınç'tan!

Leman Sam'a bir tepki de Arınç'tan!

Arınç, “İnsan bile sayılmayan bir cellatların yaptığı işle kurban kesmeyi aynı sayan bir zavallıyı kınıyorum. Böyle şaşkınlar her toplumda vardır. Biz onun adına bu ibadeti yerine getiren herkesten özür diliyoruz” dedi.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde, Twitter hesabına, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" yazan ünlü şarkıcı Leman Sam’a bir tepki de Bülent Arınç’tan geldi. Bursa’da AK Parti İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Arınç, Leman Sam’ı hedef alan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İnternette bir şey okudum. Ses sanatçısıymış, biz ona şarkıcı diyelim, sanatçı demeyelim. Demiş ki 'kurban kesen adamla, IŞID’çının farkı yoktur.' Buna ne diyorsanız içinizden deyin. Bu sözün sahibi bir kadın olduğu için ifade ediyorum. Siz kurbanlarınızı kestiniz bu bir vacip olan bir ibadet. Bir Müslüman elbette kurbanın ne anlama geldiğini bilir. İnsan bile sayılmayan bir cellatların yaptığı işle kurban kesmeyi aynı sayan bir zavallıyı kınıyorum. Bu Türkiye’de bazılarında inancın ne kadar yozlaştığını gösteriyor. Kurbanın ne anlama geldiğini bir kez daha birlikte paylaşalım ki bu sözü söyleyenler birkaç kişi kalsın. Milyonlarca insanın kurban ibadetini Allah’a yaklaşmak olduğunu gösterelim. Birisi inancımıza hakaret etmek için nasıl böyle bir şey söyleyebilir? Edepten yoksun olmanın derecesi yok. Bir milletvekili kadın askere taş atarken görüntülenmişti. Biz kendimiz neyiz ona bakacağız. Böyle şaşkınlar her toplumda vardır. Hangi düşünceyle bunu inançlı bir topluma karşı bunlar söylenebiliyor. Biz onun adına bu ibadeti yerine getiren herkesten özür diliyoruz.”