Leonardo DiCaprio'nun BM'de yaptığı iklim değişikliği konuşması-İZLE

Leonardo DiCaprio'nun BM'de yaptığı iklim değişikliği konuşması-İZLE

Ünlü aktör Leonardo DiCaprio, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda yaptığı konuşmayla dünyanın gündemine bomba gibi giriş yaparken, yakışıklı ve başarılı aktöre destek yağıyor. Siyasilere üstü örtülü ağır sözler söyleyen Leonardo DiCaprio büyük takdir gördü.



DiCaprio
'nun; temiz havanın bir insan hakkı olduğunu, iklim değişikliğiyle ilgili konuların sadece politik konular olmadığını aynı zamanda hayati konular olduğunu vurguladığı konuşması ‘etkileyici’ olarak nitelendirildi.

Ancak, ünlü aktörün yaşam tarzı da basının gündemindeydi.

Konuşmanın akıllara, ünlü oyuncunun bir petrol zengininden kiraladığı lüks yatını getirdiği belirtilirken, DiCaprio'nun çevre yürüyüşündeki tavrı da gündeme getirildi.

Yaşam tarzı ve mal varlığıyla eleştirilen, özel jetleriyle sık sık seyehat ettiğinin altı çizilen DiCaprio, New York’ta 400 bin çevre gönüllüsünün katıldığı yürüyüşte konuya ilişkin soruları yanıtsız bırakmıştı.

Daily Mail, DiCaprio'nun gazetecilere cevap vermediği anlarının videosunu internet sitesinde yayınlarken, İngiltere’nin saygın basın kuruluşlarından The Telegraph ise, DiCaprio'nun konuşmasından alıntı yaparak ‘Ya tarih yazın ya onun üzerini örtün’ başlığıyla haberi verdi.

Di Caprio BM’de dünya liderine şöyle hitap etmişti:

"Benim işim rol yapmak ama sizinki değil. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan insanlar, sizin sesinizi duyabilir ve iklim değişikliği ile ilgili problemler hızla ilerlemeye devam ediyor. Şimdi sizin sıranız. Şimdi, insanlığın en büyük mücadelesine yanıt bulma vaktidir. Teşekkürler."