Levent’te Zincirleme Trafik Kazası: 4 Yaralı

Levent’te Zincirleme Trafik Kazası: 4 Yaralı

Levent’te meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kaza yapan bir otomobilden akan yağ nedeniyle kazanın 100 metre ilerisinde 3 araç daha zincirleme kazaya karıştı.
Kaza, saat 17.00 sıralarında Levent Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Levent’ten Beşiktaş istikamet giden Mehmet Nazım Ö. yönetimindeki 34 DY 7644 plakalı otomobil, trafiğin yoğunlaşması nedeniyle aniden frene bastı. Otomobilin aniden durması nedeniyle Cengiz T. idaresindeki 34 UR 5117 plakalı otomobil de Mehmet Nazım Ö.’ın aracına arkadan çarptı. Burak S.’nin kullandığı 34 JR 3161 plakalı minibüs ise bir anlık dalgınlık nedeniyle Cengiz T.’nin aracına arkadan çarptı. Kaza sonucu her 3 araçtaki Ceyhun Güngör, Recep Günel, Melike Atılgan ve Adem Ustaöner yaralandı. Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.
OTOMOBİLDEN AKAN YAĞ KAZAYA NEDEN OLDU
Kaza yapan bir otomobilin yağının akması nedeniyle yol kayganlaşınca, aynı istikametteki 3 araç daha zincirleme kaza yaptı. İlk kazanın yaklaşık 100 metre ilerisinde oluşan kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza nedeniyle Levent’te uzun araç kuyrukları oluşurken, kaza yapan araçların çekilmesi için yol polis ekipleri tarafından bir süreliğine kesildi. Araçların çekilmesinin ardından trafik tek şeritten kontrollü bir şekilde verildi.
Kaza yapan şoförlerden Mehmet Nazım Özkan, “Öndeki durdu. Bende aniden fren yaptım. Ölü yok ama yaralı var” dedi. Diğer bir şoför Burak Saraç ise, “Bir anda trafik durdu. Gözümü açtım kapattım baktım önümde taksi vardı ona vurdum. Ölü yok ama yaralı var. Diğer kaza yağdan dolayı oldu” diye konuştu.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.