Lisede Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret yazısı

Lisede Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret yazısı
İzmit Lisesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret dolu yazı okul panosuna asıldı.

Atatürk’ün insanlara saldırdığını hatta bundan mutlu olduğu yazılı panoyu İzmit Lisesi kabul etmedi. Yönetim, “Öyle bir yazı bizde olamaz” dedi.

Atatürk ile ilgili görüşlerin lisede oluşturulan panoya 10 Kasım nedeniyle düzenlenen etkinliklerde asıldığı ortaya çıktı.

Asılan yazılardan bir tanesinde Atatürk’e hakaret edildi. Panoya, Afgan Cihatcı Abdullah Azzam’ın Osmanlı’nın son dönemini ve Kemalizm’i anlatma iddiasıyla yazdığı “Kayıp Minare” isimli kitabından alınan “Mustafa Kemal insanlardan soyutlanmıştı. Okul arkadaşları tarafından sevilmez. Ve, öğretmenleriyle çokça münakaşa eder, ve problem çıkarırdı. İnsanlara saldırdığında mutluluk duyardı” cümlesi asıldı.

Yönetimin önünden geçiyor

Panoya yazının kimin tarafından asıldığı belli değil. Fakat panoya asılan her unsur yönetimin önünden geçmek zorunda.Bu prosedürü kabul eden İzmit Lisesi Okul Müdürü ve Eğitim Bir-Sen’in yeni Şube Başkanı Şahin Yaşlık ise, hakaret iddialarını kabul etmedi, “Bu kesinlikle bir karalama kampanyasıdır” dedi.

Karalama kampanyası

Atatürk’e hakaret içerikli yazının panoya asıldığı iddiasıyla ilgili konuşan Yaşlık, “Burası İzmit Lisesi, burada asla böyle bir şeye izin vermeyiz. Bizim okul bu konularda çok hassastır. İzmit’in en köklü kurumuyuz. Sadece burada değil hiçbir kurumda devlet büyüklerimize hakaret edilemez. Böyle bir yazı varsa da birisi çıkarıp cebinden asmıştır. Sendika başkanı olduğumuz için şimdi bizi karalamaya çalışıyor olabilirler. Biz ne Atatürk’e hakaret ederiz ne de O’na hakaret ettiririz. Tamamen karalama kampanyası” sözlerini sarf etti.