Lodos evsiz bıraktı

Lodos evsiz bıraktı
Alanyurt Cumhuriyet Mahallesi'nde Şimşek ailesine ait tek katlı evin üzerine, bitişiğinde bulunan 3 katlı binanın çatısındaki duvar göçtü. Evde bulunan Burhan, Veli, Elmas ve Mavi Yusufpova Şimşek göçük altında kalarak yaralandı. Komşularının yardımıyla göçük altından çıkarılan Şimşek ailesinden 4 kişi, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kış günü evleri harabeye dönen Şimşek ailesi yardım bekliyor. Geçirdiği trafik kazası sonucu çalışamaz duruma geldiğini belirten Burhan Şimşek, “Önceki gün saat 14.00 sıralarında evde eşimle beraber ben yerde oturuyorduk. Anne ve babam da koltukta oturduğu sırada bir anlık gürültüyle duvar üzerimize düştü. Tuğla parçaları kafamıza ve vücudumuzun çeşitli yerlerine geldi. Yaralandık. Komşularımız bizleri göçük altından çıkardı. Şu anda evimiz harabe durumda. Yetkililerden bizlere yardım etmesini bekliyoruz. Maddi durumumuz kötü. Zaten motosikletle yaptığı kaza sonrası çalışamaz hale gelmiştim. Sağlık güvencem yok. Devletimizden yardım istiyoruz. Şu anda akrabalarımızın yanında kalıyoruz. Evsiz kaldık. Yaklaşık 20 bin lira zararımız var. Bu zararı hiçbir şekilde kendimiz karşılayamayız. Ev komple göçtü” dedi.
Büyük bir felaket yaşadıklarını ifade eden baba Veli Şimşek ise, “Gördüğünüz gibi büyük bir felakete uğradık. Çaresiziz. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

AİLENİN MADDİ DURUMU YOK

Ailenin maddi durumunun kötü olduğunu belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İbrahim Bağcı, “Olayı duyar duymaz geldim. Geldiğimde gerçekten çok vahim bir durum vardı. Göçük altında kalan ev halkını komşuları çıkarmış. Yaralıları hastaneye kaldırmışlar. Bu insanların maddi durumları yok. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alarak geçinebilen bir aile. Kaymakamlıktan ve İnegöl Belediyesi'nden bu insanlara yardım etmelerini talep ediyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na gerekli başvuruyu yaptık. İnşallah bir netice çıkar” şeklinde konuştu.