Lodos Timsah Arena'da ağır hasara yol açtı

Lodos Timsah Arena'da ağır hasara yol açtı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayında Bursa'da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde hizmete sokmayı planladığı Timsah Arena'da lodosun yol açtığı zararın boyutları ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin en modern statlarından birini yaptıklarını, bitmeden ödüller alan Timsah Arena'da çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi. Altepe, "Lodos çalışmaları gerçekten olumsuz yönde etkiledi. İşleri üstlenen firmalar geceli gündüzlü çalışıp bu açığı kapatacak" dedi.



Timsah Arena’dan sorumlu Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın lodos nedeniyle kaynak işlemlerinin devam ettiğini söyledi. Altın çalışmalarla ilgili olarak şöyle dedi:

"Kaynak işlemleri devam ediyor. Kış şartları ve lodos nedeniyle maalesef bir gecikme olacak. Şubat ayı ortalarına doğru kaynak işlemlerinin sona ermesi planlandı. Kaynak işlemlerinin sonlanmasının ardından çatıyı destekleyen demir dayaklar alınacak."






Yağmur havuzlarının yapılması ardından, yağmur dranajlarının başladığına dikkat çeken Altın, şöyle konuştu:

"Ana kuyuların yapımı tamamlandı. Şimdi, çatı ve zeminde birikecek olan yağmur suyunun toplanacağı su dranaj kanallarının yapımı devam ediyor. Demir desteklerin alınmasının ardından da zeminle ilgili dranaj çalışmaları başlayacak. Hava şartları müsait olması halinde mart ayında zemin dranajının startı verilecek."

"ÇEVRE DÜZENLEME İHALESİ YAPILDI "

Çatının bitirilememesi nedeniyle gecikmeli devam eden ince işçiliklerin son günlerde son sürat gittiğine dikkat çeken Mustafa Altın, şöyle dedi:

"Stadın çevre düzenlemesi, yollar ve viyadüklerinin ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yasal olarak itiraz süresinin dolması bekleniyor. Süre dolduktan sonra yüklenici firma hemen çalışmalara başlayacak."