LODOS ZARARLARINI İNCELEDİ

LODOS ZARARLARINI İNCELEDİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Belediye Başkanı Rahmi Gençer beraberinde Belediye Meclis üyeleri Ahmet Erkal ve İbrahim Mühürdaroğlu,Fen İşlerinden sorumlu Ahmet Ermiş ve Murat Çankaya ile 4 gündür süren şiddetli lodos fırtınasının Altınova sahillerinde oluşturduğu tahribatı yerinde görerek inceleme yaptı.
Başkan Rahmi Gencer öncelikli olarak uzun göl mevkiindeki Hasan Çoksarı’ya ait yaz ve kış aylarında kullanılan cafe önünde Belediye’ye ait iş makinelerini yönlendirerek çalışma başlattı.
Ardından da, Yorgun 1 sitesi önünde istinat duvarlarını da yıkan lodos rüzgarının zarar verdiği Metin Tunçalp ile Yücel Fesli’ye ait evlerin önüne iş makineleri kaya parçalarını yıktırdı.
Konuyla ilgili muhabirimize konuşan lodos mağduru vatandaşlardan Yücel Fesli, “Burada son 10 yılda en az 50 metre kumsal şu an denizin içinde kaldı. Bizim önümüzdeki kumsal ve ekili ağaçları 10 yıldan bu yana lodos ve erozyon aldı götürdü. Belediye Başkanımız Rahmi Gençer tarafından yönlendirilen iş makineleri 2 gündür gece ve gündüz çalışıyorlar en azından yıkılan istinat duvarı sonrası evlerin içine girmeye ramak kalan deniz dalgalarını engelleyecektir” ifadelerini kullandı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gencer ve beraberindeki meclis üyeleri ile Fen İşleri sorumluları daha sonra en çok hasar gören Öğretmenler sitesi önünde incelemelerde bulunarak burada balıkçılar ve site sakinleriyle görüştü. Site önündeki yürüyüş kilit taş döşemesinin tamamen denize kaydığını ve deniz suyunun evlerin bahçelerine girdiğini gören Gencer, “Hemen burada çalışma başlatılsın ve yürüyüş yolundaki deniz kumunu küreyelim. Bozulan yolu ve kilit taşlar onaralım’’dedi.
Öte yandan site sakinlerinin evlerin önlerine molozlar yığarak, çuvallara deniz kumu doldurup dalgalara karşı önlem almaya çalışmaları da dikkatlerden kaçmadı.