LODOSUN FATURASI YALOVA’YA AĞIR OLDU

LODOSUN FATURASI YALOVA’YA AĞIR OLDU

Yalova’da lodos fırtınası seralarda milyonlarca liralık zarara sebep oldu. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, belediyeler ve İl Genel Meclisi’nden çiftçiye yardım yapılmasını istedi.
Bütün belediyeler ve İl Genel Meclisi’nden çiftçi için yardım talebinde bulunduklarını dile getiren Beşli, “Hafta sonu yaşanan afet sonrasında seralarımızın yüzde 90’ı kullanılmayacak vaziyete geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve muhtarlıklar hasar tespiti yapıyor. TARSİM’den devletin yardım yapma durumu yok” diye konuştu.
Beşli, belediyeler ve İl Genel Meclisi’nin çiftçiye destek olacağını ifade ederek, “Konu İl Genel Meclisi’nde görüşülecek. Yaşar Demirel’e ve AK Parti İl Başkanı’na teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi ve belediyelerden gelecek bütçeyle 10 serası yıkılanan üreticiye sera müşambası vereceğiz. Yapılacak yardımlar sonrasında gelecek bu sera naylonları üreticimize dağıtılacak. Yaraları sarmayacak, ama insanların yüreğine su serpecek. Bu yardımların takipçisiyiz. Yalova’da binlerce sera var. Şu anda incelemeler devam ediyor. Milyonlarca lira zarar var. Yalova’da sadece 552 üyenin bin 300 metrekare serası var. Bunun en az bin metrekaresi zarar gördü. Bu sadece Yalova Ziraat Odası’na bağlı üyelerin zararı. Diğerlerini bilmiyoruz” dedi.