’LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN YANINDAYIZ’ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

’LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN YANINDAYIZ’ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Sağlıklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ‘Lösemeli Çocukların Yanındayız’ projesini hayata geçiriyor.
Şubat ayının ilk haftasında, Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Çocuk Hemotolojisi Bölümü’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların daha rahat, daha konforlu ve daha iyi şartlarda tedavi görmesini sağlamak için Tepebaşı Belediyesi Gençlik Meclisi "Lösemili Çocukların Yanındayız" projesini hayata geçiriyor. Projenin ilk aşaması Tepebaşı Belediyesi 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti. Lösemi hastası olan Çağrı Odabaşı ile bu projeye destek veren NSK Eskişehir Basket arasında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın da katılımıyla bir imza töreni düzenlendi. Bu imza ile lösemi hastası Çağrı Odabaşı 1 günlüğüne NSK Eskişehir Basket formasını giyecek ve 8 Şubat Pazar günü NSK Eskişehir Basket-Galatasaray maçında, NSK Eskişehir Basket formasıyla sembolik olarak sahaya çıkacak.
İmza töreninde konuşan NSK Eskişehir Basket adına Ali Rıza Solmaz, Çağrı’nın 13. sporcuları olarak bir günlüğüne sahaya çıkacağını belirterek, “Bir gençlik kulübü olarak bu tarz kampanyaların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç ise yaptığı konuşmada; gençlerin çok kısa zamanda böylesine önemli bir projeye imza atmasının önemine vurgu yaptı. NSK Eskişehir Basket’in, Galatasaray maçında Çağrı’nın yanında olacağını belirten Ataç, “Gerçekleşecek kampanya ile Lösemi hastası Çağrı hem gerçek bir basketbol maçının atmosferini yaşayarak aynı hastalıkla savaşan arkadaşları için moral olacak; hem de lösemi hastası çocukların tedavi sürecindeki ihtiyaçlarına yönelik toplumda bir farkındalık yaratılmış olacak” dedi.
Ayrıca, 8 Şubat Pazar günü gerçekleşecek olan NSK Eskişehir Basket-Galatasaray maçında, lösemi hastası çocukların tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Çocuk Hematolojisi bölümü için bir bağış kampanyası yürütülecek. Dileyenler Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu içerisine yerleştirilecek bağış kutularına bağışta bulunabilecek ve kurulacak standlardan kampanya hakkında bilgi alabilecekler. Toplanan bağışların, Osmangazi Üniversitesi Çocuk Hemotolojisi Bölümü’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların yataklarının yenilenmesi başta olmak üzere, hem hastalar, hem de hasta aileleri ve yakınları için hastanenin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağı öğrenildi.
Öte yandan doğrudan bağış yapmak isteyenlerin, Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi IBAN NO: TR90 0001 0001 1740 0130 7660 48 nolu bağış hesabına para yatırabileceği belirtildi.