'Lübnan Başbakanı Suudi Arabistan'da rehin tutuluyor' iddiası!

'Lübnan Başbakanı Suudi Arabistan'da rehin tutuluyor' iddiası!

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Cumartesi istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile bir araya geleceği belirtildi.

Hariri, son bir haftada ikincisini yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinde, hayatının tehlikede olduğunu söyleyerek istifa ettiğini açıklamıştı. İstifanın ardından Hariri'nin halen Lübnan'a dönmemesi ülkede tartışmaları beraberinde getirmiş, Lübnan Başbakanı'nın Riyad'da zorla mı tutulduğuna ilişkin soru işaretleri de gündeme gelmişti.

Lübnan'da hükümet ortağı olan Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah yaptığı açıklamada, Hariri'nin Suudi Arabistan baskısıyla istifa ettiğini öne sürmüştü.

NASRALLAH: HARİRİ, SUUDİ ARABİSTAN BASKISIYLA İSTİFA ETTİ

Kral Selman'ın Hariri ile Pazartesi günü içerisinde görüşeceği belirtildi ancak görüşmeyle ilgili başka detay verilmedi.

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun, Hariri'nin istifası konusunda politik istikrar ve güvenlik istikrarının kırmızı çizgi olduğunu belirtti. Lübnan Adalet Bakanı ise, Cumhurbaşkanı Aoun'un Hariri ülkeye dönmeden istifa konusunda herhangi bir adım atmayacağını belirtti ve istifanın 'her yönden gönüllü' olması gerektiğini belirtti.

Lübnan'da yayın yapan Al Akhbar gazetesi ise istifa eden Başbakan Saad Hariri'nin fotoğrafını kapağına taşıdı ve 'Rehine' başlığını kullandı. Al Akhbar, Hariri'nin fiziksel olarak alınmasa bile politik olarak rehin alındığını savundu. Gazete ayrıca Hariri'nin istifasının, 'bölgedeki Suudi müdahaleciliğinin yeni bir seviyesi' olduğunu belirtti.