Lüks tekne satışları patladı

Lüks tekne satışları patladı

Asıl büyüme ise lüks teknelerde yaşanıyor. 2013’te lüks tekne yaptırmak için başvuranların oranı yüzde 88 artarken, 45 metre uzunluğundaki teknelere de talep bir hayli artı. Türkiye’de düzenlenen tekne ve yat fuarları ile de bu sektöre ilginin bir hayli arttığına dikkat çeken UBM Türkiye NTSR Fuarcılık Grup Direktörü Esin Göksel, lüks mega yatlar, motoryat ve yelkenliler ortaya çıktıkça sektörün özellikle mega yat üretiminde global krizde dahi yüzde 8 büyüdüğünü söyledi. Göksel, mega yat üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye’nin 2014-2015 yılı hedefinde mega yat üretiminde yüzde 30 artış bulunduğunun altını çizdi.

Göksel, “Denizcilik Müsteşarlığı’ndan elde edilen bilgilere göre, küçük teknelerde 2013 yılı itibarı ile tersanelerimizde inşa halinde olan yaklaşık 500 adet tekne teslim edildi. Çalışmalar hız kazandı” diye konuştu.

Yazlık yerine katamaran modası

23 EYLÜL’de 34’üncü Uluslararası Boatshow’da ticari hacmi 1 milyon lirayı bulan lüks yatların, ekonomik teknelerin ve sürat motorlarının görücüye çıkacağını ifade eden Esin Göksel, Boatshow’da, 380 teknenin 150 bin metrekare alanda deniz tutkunları ile buluşacağını belirtti. Göksel, Pendik City Port Marina’da gerçekleşecek Uluslararası İstanbul Boatshow’da, krizde Avrupa’ya satış yapmakta zorlanan uluslararası yat üreticilerinin de yer alacağını anlattı. Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen tek Boatshow Fuarı olan Uluslar arası İstanbul Boatshow’da 80 bin deniz tutkununu misafir etmeyi hedeflediklerini ifade eden UBM Türkiye NTSR Fuarcılık Grup Direktörü Esin Göksel, geçen yıl hem Avrupa’da, hem de Türkiye’de daha fazla tercih edilmeye başlayan katamaranların, yat tutkunlarının yeni gözdesi olduğunu söyledi. Göksel, “Bu yıl, ‘yazlık’ yerine ‘katamaran’ modasının İstanbul Boatshow’da kendini hissettireceği gözleniyor” diye konuştu.