Madenci ailelerini dolandıran bankacıya yakalama kararı

Madenci ailelerini dolandıran bankacıya yakalama kararı

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği büyük facianın ardından, ailelerine verilen yardım paralarının bulunduğu hesapları boşaltan banka memuru M.S. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, başlatılan soruşturmanın ardından kayıplara karışan banka memuru M.S. hakkında arama kararı çıkarıldığını açıkladı.
Yaklaşık 20 aileyi dolandırdığı belirtilen bankacıyla ilgili kaymakamlıktan yapılan açıklamada “Müfettiş raporu geldiğinde tam meblağ ve kişi sayısı da netleşmiş olacak. Müfettişler tarafından incelemeler sürüyor, rapor da hazırlanmak üzere. Adli soruşturma sürüyor, banka müfettişlerinin raporu bekleniyor. Rapor adli makamlara intikal ettiğinde soruşturma rapor doğrultusunda devam edecek. Mağdurlar arasında 3 madenci ailesi var. Başka vatandaşlar da bulunuyor, toplam 15-20 kişi. Banka mağduriyetleri giderecek.” denildi.

Memur M.S.’nin genelde onunla iş yapan, tanıdığı, itimat eden kişileri dolandırdığı yönünde bilgi olduğunu da belirten Atçı, “Hesaplarda yanlış havaleler yapılmış. Bu şahıs, müşterilerin sevdiği, itimat ettiği memurmuş. Eşinin Güneydoğu’da bir ile tayini çıkmış. O tarafta olduğu düşünülüyor. Ancak telefonları kapalıymış” dedi.

Mağduriyete neden olan bankanın ise soruşturma tamamlanmadan müşterilerinin zararlarını telafi edeceği belirtiliyor.