MALİ GENEL KURULUNDA SATIŞ KARARI ÇIKTI

MALİ GENEL KURULUNDA SATIŞ KARARI ÇIKTI

Fethiye esnaf kredi kefalet kooperatifi mali olağan genel kurulu AYMES otelde gerçekleştirildi.Toplantıda kooperatifin Fethiye Belediyesi karşısındaki eski binasının 130 bin TL’nin üzerinde satılması yönündeki oylama oy birliği ile kabul edilirken analiz laboratuarı kurulması yönündeki teklifte oy birliği ile kabul edildi.
Bin 780 üyesi bulunan kooperatifin olağan mali genel kuruluna Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Şoförler Odası Başkanı Hayri Topçu, ortaca Esnaf Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Karaşahin, Ortaca Şoförler odası başkanı Halil Erpek Kooperatif başkanları ve üyeler katıldılar. Divan Başkanlığını Muğla Esnaf Birliği Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın yaptığı kongrede divan üyeliklerini Mehmet Hadi Çakıroğlu,Sadi Başkaya ve Murat Burmabıyık yaptı. Olağan genel kurulda Fethiye Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu 2014 yılı çalışmaları hakkında bilgiler aktarıp 2015 yılı beklentileri hakkında bilgiler verdi.
Başoğlu 2014 yılı başında hedeflenen plasman toplamının 25 milyon TL olduğunu ancak 2014 yılının son 3 ayında istenilen plasmanlar verilmediğinden bu rakamın 25 milyon 706 binde kaldığını gelen plasman toplamının da 5 milyon 950 bin TL olduğunu söyledi. Birçok esnafa en yüksek limit olan 150 bin TL’lik kredi verdiklerini de söyleyen İsmail Başoğlu ortakların 43 çocuğuna 10 ay boyunca aylık 150 TL burs verdiklerini 2014 yılını 80 bin TL karla kapattıklarını söyledi. 2015 yılı içindeki beklentilerini de anlatan İsmail Başoğlu 2015 yılında plasman miktarını 32 milyon TL’ye çıkartmayı, takip oranını da yüzde 20–25 oranında tutmayı personel ve yönetici eğitim seminerlerine daha fazla önem vermeyi hedeflediklerini söyledi. Toplantıda kooperatifin Fethiye Belediyesi karşısındaki eski binasının 130 bin TL’nin üzerinde satılması yönündeki oylama oy birliği ile kabul edilirken analiz laboratuarı kurulması yönündeki teklifte oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca kooperatif ortaklarının ipotek ettirerek kullandıkları kredinin ödenmemesi nedeniyle bu arazilerin satışının yapılması yönündeki talepte yine oy birliği ile kabul edildi. Başkan İsmail Başoğlu arazi satışının ortaklara bildirildiğini satıştan sonra 6 ay bekleneceğini ortak isterse aynı araziyi sahibine yine satılışının yapılacağını söyledi. Toplantının ardından bir açıklama yapan başkan İsmail Başoğlu olağan genel kurula katılan üyelere teşekkür ederek analiz laboratuarı kurulma kararı aldıklarını Esnaf Hastanesinden üyelerin daha fazla yararlanmaları için daha önce yüzde 17 olan indirim miktarını yüzde 20–25 oranına çekmek istiyoruz. Geçen yılı 80 bin TL karla kapattık eski binamızın satış işlemi için onayda alındı.” dedi.