Mansur Yavaş’ın adaylığı CHP'yi karıştırdı

Mansur Yavaş’ın adaylığı CHP'yi karıştırdı

Kulislerde aday belirlemede, tabanın ön seçim çağrılarına kulağını tıkayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, kendi belirlediği adayları parti örgütüne direttiği konuşuluyor. Özellikle Ankara’da 2014 yılında aday gösterdikleri Yavaş’ın CHP tabanına ters düştüğü belirtiliyor. Yavaş’ın 2014’te seçimlerin ertesi gün CHP’den istifa ettiğini hatırlatan muhalifler, Kılıçdaroğlu’nun yine aynı hataya düştüğünü savunuyor. Muhalifler, 2014’te seçilemeyince partiden istifa ettiğini hatırlattıkları Yavaş’ı ‘kadrolu aday’ olarak tanımlıyor.

NASIL GÜVENİLİYOR

İYİ Parti ile ortak aday formülüne karşı çıkan muhalifler, CHP yönetimine yönelik “5 yılda kendi bünyesinde yerel yönetim için aday yetiştirememe” eleştirisini getiriyor. Muhalifler, İYİ Parti ile mart ittifakı konusunda ise ana muhalefet partisinin tabanda karşılığı olmayan ve yeni kurulmuş bir partiye güvenmesinin doğru olmadığı görüşünde.

TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Öte yandan Mansur Yavaş dün parti genel merkezinde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na aday gösterilmesinden dolayı teşekkür ettiği belirtildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Yavaş’ı telefonla arayıp tebrik etti. İYİ Parti Genel Sekreteri Paçacı ise “İYİ Parti olarak hem Yavaş’ın şahsında hem de yaptığımız anlaşma gereği tam desteğimizi vereceğimizi ifade edebilirim” diye konuştu.

(Yeni Şafak)