MARANGOZ ATÖLYESİ KÖRFEZ İÇİN ÇALIŞIYOR

MARANGOZ ATÖLYESİ KÖRFEZ İÇİN ÇALIŞIYOR

Körfez Belediyesi tarafından kaynakların verimli ve etkin kullanılması amacıyla kurulan marangoz atölyesi, fabrika gibi çalışarak birçok noktada Körfez’e hizmet ediyor.
Körfez Belediyesi bünyesindeki atölyeleri her geçen gün güçlendirerek çeşitli hizmetler sunuyor. Bünyesindeki atölyelerle başarılı çalışmalara imza atan Körfez Belediyesi, bir taraftan tamir hizmeti veriyor, diğer taraftan da üretime katkı sunarak belediyeye tasarruf ettiriyor.
Belediye bütçesi korunarak dışarıya bağımlı olmadan çalışan atölyede, ihtiyaç duyulan yerlere dolap, masa, kapı, pencere, kamelya, oyun grupları oturma banklarının yanı sıra belediyenin ihtiyacı olan tüm ahşap işleri yapılıyor. Büyük bir titizlikle yapılan bu işler tecrübeli kadro ve usta ellerin maharetiyle kısa zamanda yenileniyor, yeniden yapılıyor.
Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı marangoz atölyesinde üretilen ürünler, Körfez Belediyesi tüm birimleri başta olmak üzere, park ve bahçeler, okul, kamu kurum ve kuruluşları ve mağdur olan ailelerin ihtiyaçlarını ayrıca karşılıyor. Kendi öz kaynaklarını kullanarak şehrin estetiğine ekonomik olarak katkı sunmasının yanında, gelen yardım taleplerine verilen cevap ve kurumlara sunduğu destek ile vatandaşların büyük beğenisini topluyor.
Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan yetkililer, “Tam anlamı ile kendi kendine yeten bir belediyecilik sistemi anlayışı adı altında üretim yapıyor, ihtiyaçlarımızı ve halkımızın taleplerini gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple belediyemizin diğer kurumlara verdiği destekle birlikte, bunun yanında kentin ihtiyaç duyulan önemli noktalarına yerleştirdiğimiz oturma bankları, masalar vb malzemeler bu atölyemizden çıkmaktadır. Burada üretilip, anında ilçemize armağan etmekteyiz. Dolayısı ile bu ürünleri dışarıdan almıyoruz ve dışa bağımlı kalmıyoruz. İlerleyen zaman içerisinde bu atölyemize yenilerini de ekleyerek, hizmet standardını daha yükseklere çıkartacağız” ifadelerini kullandılar.