Mardin Esob Üyeleri Tesk Dayanışma Toplantısına Katıldı

Mardin Esob Üyeleri Tesk Dayanışma Toplantısına Katıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) eğitim, bilgilendirme ve mesleki dayanışma toplantısı Antalya’da gerçekleşti. Toplantıya Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Doğan Gazan ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Antalya’da gerçekleştirilen toplantıya, TESK’e bağlı federasyon ve birliklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile genel sekreterleri de katıldı. Toplantıyla ilgili açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, toplantının esnaf ve sanatkarların içinde bulundukları sosyal, ekonomik ve toplumsal durumun tespit ve değerlendirmesi ile onların talep, istek ve beklentilerinin görüşülerek müzakere edilmesi, sektörel ve mesleki sorunlarına ilişkin çözüm yollarının aranması konusunda bir eğitim faaliyeti olarak planlandığını söyledi. Palandöken ayrıca, düzenlenen bu toplantının bir diğer amacının da seçimlerden sonra seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin birbirlerini tanıma, tanışma ve istişarelerde bulunma fırsatının yaratılarak işbirliği ve güç birliğinin yapılıp, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine de vesile olmak olduğunu belirtti. Palandöken, TESK’in artık aranan ve sözü dinlenen bir kurum olduğunu da dile getirerek, “Türkiye’de örnek bir sivil toplum örgütü olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan ise, “Bu toplantı ile diğer illerin yönetim kurulu üyeleri ile baş başa görüşerek istişarelerde bulunduk, toplantı verimli bir şekilde sona erdi” diye konuştu.