MARDİN’DEKİ ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

MARDİN’DEKİ ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ve DEDAŞ yetkilileri, elektrik borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Valilik makamında bir araya geldiler.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ve Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU Genel Müdürlüğü arasında elektrik borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Genel Müdürlüğü yetkilileri Valilik makamında bir araya geldiler.
Görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ve DEDAŞ arasındaki elektrik borçlarından dolayı içme suyu şebekelerinin elektriklerinin kesilerek kentin susuz bırakılmasının halk sağlığına ve kamu düzenine yönelik oluşturduğu tehdit vurgulandı.
İki kurum arasında uzlaşma sağlanıncaya kadar görüşmelere devam edilmesi ve halkın günlük sosyal ve ekonomik yaşamının kesintiye uğratılmaması konusunda DEDAŞ’tan maksimum hassasiyet beklentisi dile getirilirken Mardin Büyükşehir Belediyesi de borçların yapılandırılması ve düzenli ödenmesi için ortak çalışma yapılması hususunda mutabakata varıldı.