‘marka Kent Körfez’ Çalişmalari Devam Ediyor

‘marka Kent Körfez’ Çalişmalari Devam Ediyor

Körfez Belediyesi, Başkan İsmail Baran’ın tespit ettiği projeleri hayata geçirerek marka kent olma yolunda hızla ilerliyor.
Ekonomik ve kültürel gelişimini tamamlamış, altyapı sorunu olmayan ve her metrekaresi görsel güzelliklerle donanmış bir ilçe olma hedefinde olan Körfez Belediyesi, Başkan İsmail Baran öncülüğünde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da, önceki gün Körfez’i denizden ve karadan inceleyerek bir takım çalışmaları yerinde denetledi.
Körfez Belediyesi, ilçenin hızlı gelişen noktalarından biri olan Yarımca ve Mimarsinan mahallesinde asfalt gerçekleştirerek trafiği rahatlatacak yeni bir yolu daha tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu. Çalışma yapılan alanda inceleme yapan Belediye Başkanı İsmail Baran çalışmalar hakkında şunları ifade etti, “Geldiğimiz bu zamana kadar Körfez’de tonlarca asfalt serimi gerçekleştirdik. Bütün yatırımlarımız daha modern bir Körfez için. Serilen tonlarca asfalt, yeni yapılacak kilometrelerce yol Körfez’in hem bu günü için önemli hem de yarını için önemli bir yatırım. Bölgemiz Marmara bölgesinin hızla gelişen yerleşimlerinden birisi. Belediye olarak biz bu hızlı gelişimi en doğru şekilde ve sürdürülebilir olması için üzerimize düşen çalışmaları bir bir gerçekleştiriyoruz. Ortaya koyduğumuz yatırımlar ve projeler Körfez’i Marmara bölgesinin yıldızı haline getiriyor” dedi.
Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçe genelinde devam eden çalışmaların yanı sıra, Körfez’i denizden de inceleyerek yetkililerden çeşitli bilgiler aldı. Denizden yapılan incelemede Başkan Baran ve Belediye Başkan Yardımcıları, yapılması planlanan yeni düzenlemeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Denizden yürütülen çalışmalara da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalıştıklarına değinen Belediye Başkanı İsmail Baran, “Denizimiz nefes alıp vermekte zorlanılan, denize kokudan yaklaşılamayan bir halden tekrar zevkle soluk alıp verilen, tertemiz plajlarıyla Mavi Bayrak eşliğinde denize girebilen bir hale geldiğini vurguladı. Kurulan arıtma tesisleri ve Körfez’de çalışmalarını devam ettiren deniz süpürgesi ile denizlerin gerçek rengine kavuştu. Bugün içinde çok sayıda balık türünün yaşadığı, 100’den fazla canlı türünün hayat bulduğu, masmavi, pırıl pırıl bir Körfez’e kavuştuk” ifadelerini kullandı.