Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Market temsilcilerinden poşete yüzde 200 zam talebi!

Market alışverişlerinde 25 kuruştan satılan poşetlerin yeni fiyatının 75 kuruş olması istendi.

Yayınlanma:

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından plastik poşet ve ambalajların kullanımının azaltılması amacıyla başlatılan ve 25 kuruştan satılan ücretli poşet uygulamasında yeni bir gelişme yaşandı. 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak poşet ücretini belirlemek için yapılan toplantıda, market temsilcileri poşet fiyatları için zam talep etti.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşları (STK), poşet ücretlerinin yeni yılda da 25 kuruştan satılmasını öngördü.

Market temsilcilerinin talebinin kabul edilmesi halinde 2023’te poşet fiyatı 75 kuruş olacak.

İLGİLİ HABER Kademeli Emeklilik Sisteme Geliyor! 2000 Sonrası SGK Girişlilere Emeklilik Müjdesi!
Market alışverişlerinde 25 kuruştan satılan poşetlerin yeni fiyatının 75 kuruş olması istendi.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, alışveriş poşetlerinde uygulanan 25 kuruşluk fiyatın 2023’te de devam etmesini talep ettiklerini söyleyerek, “Bu uygulamada bakanlığımız amacına ulaşıp, gereksiz kullanımın önüne geçti. Küresel enflasyon ortamında poşet fiyatında artış yapılmayıp 25 kuruşta kalması hem tüketici hem üretici için olumlu olacaktır. Zaten vatandaşın alım gücü çok yüksek değil, 25 kuruşluk fiyat da poşet israfın önüne geçilmesinde etkili oldu. Bakanlığın bu fiyattan devam edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün de, yılbaşında poşet ücretlerinde fiyat artışı beklentileri olduğunu söyledi. Düzgün, poşetin 25 kuruştan işlem görmesine rağmen müşterinin buna bile itiraz ettiğini belirterek, “Bir poşetin maliyeti kalitesine göre 1 liraya kadar yükseliyor, o nedenle poşet fiyatının da 1 liranın üstünde olması gerekiyor ama bunu müşteriden toplamak zor bir hadise. Düzgün, poşetin 25 kuruştan işlem görmesine rağmen müşterinin buna bile itiraz ettiğini belirterek, “Bir poşetin maliyeti kalitesine göre 1 liraya kadar yükseliyor, o nedenle poşet fiyatının da 1 liranın üstünde olması gerekiyor ama bunu müşteriden toplamak zor bir hadise.”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler