Marketteki saldırgan da öldürüldü

Marketteki saldırgan da öldürüldü

Paris in 20. bölgesi Porte de vincennes semtinde Türkiye saatiyle saat 14 :00’te gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilerie ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyuldu ve bir kişi mağazanın içinde bulunan 6 kişiyi rehin aldı. Kesin olmamakla birlikte bu kişinin dün kadın polisi öldüren kişi olduğu sanılıyor.
Fransa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak vatandaşların ve sivillerin rehinelerin olduğu bölgelereden uzak durmaları gerektiğini duyurdu.

Markette gerçekleştirilen eylemde önce 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ardından iki kişinin öldüğü iddia edildi. Bu iddialar henüz netlik kazanmadı. Fransız polisi marketin önünde elleri tetikte bir biçimde teyakkuz halinde bekledi. Çok sayıda ekip ve jandarma özel komandoları ekipler yüksek binalara ve çevreye konuşlandırıldı.

4 REHİNE ÖLDÜ

Fransız basını marketteki rehinelerden 4’ünün öldüğünü belirtiyor.

SALDIRGANIN TALEBİ!

Marketteki saldırgan matbaada kıstırılan Chralie Hebdo saldırısının zanlıları Kouachi kerdeşlerin serbest bırakılmasını talep etti.

Paris’in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde bir markette 6 kişiyi rehin alan saldırgan Paris’e 40 km uzaklıkta Dammartin-en-Goële kasabası yakınlarında bir matbaada kıstırılananChralie Hebdo saldırısının zanlıları Kouachi kerdeşlerin serbest bırakılmasını talep etti.

ÇİFTE OPERASYON

Fransız polisi gün boyu süren pazarlıkların ardından akşam saatlerinde düğmeye bastı. Kouachi kerdeşlerin bulunduğu matbaaya yapıyan operasyonla aynı dakikalarda rehinelerin bulunduğu marketten patlama ve çatışma sesleri gelmeye başladı.

Çıkan çatışmada saldırgan öldürüldü, rehineler kaçtı...