Marmaris’te İngiliz Kadının Kapkaç Yalanı Ortaya Çikti

Marmaris’te İngiliz Kadının Kapkaç Yalanı Ortaya Çikti

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, kapkaça uğradığını söyleyerek bir bakkal dükkanına sığınan İngiliz kadının, yalan söylediği otaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Marmaris’te yaşayan İngiliz vatandaşı Carole Janes Bayliss (53), 17 Ocak 2015 tarihinde akşam saatlerinde Kemeraltı Mahallesi’ndeki bir bakkal dükkanına sığındı. Kol ve bacaklarında sürtünmeye bağlı yaralanmalar bulunan kadının kapkaça uğradığının ileri sürülmesi üzerine, market sahibi durumu polise bildirdi. İngiliz kadın, polis ekipleri tarafından Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ayaktaki tedavisinin ardından Marmaris Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Bayliss, ifadesinde, 110. Sokak’ta arkasından yaklaşan bir kişinin omzundaki çantasını asılarak almak istediğini belirterek, "Çantayı askısından tutup, bırakmamak için direndim. Bu sırada beni yere düşürüp, 10 metre kadar sürükledi. Canımın acısıyla çantayı bırakmak zorunda kaldım. Ardından yaklaşık 100 metre ilerideki markete gidip, yardım istedim" dedi. Bayliss, bir miktar para ve kredi kartı bulunan çantasını kapkaç yapan kişinin 1,70 boyunda, esmer, tıraşlı ve siyah montlu olduğunu belirtip, şikayette bulundu.
İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları araştırmada eşgali uyan bir kişiyi İngiliz kadın ile yüzleştirdi. Yapılan yüzleştirmede Bayliss, yüzünü gördüğünü iddia ettiği kişiyi teşhis edemedi. Polis, bunun üzerine özel güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, Bayliss’in çantasının çalınmadığını ve kendisinin yere düştüğünü tespit etti. Polis, çantayı bir apartmanın girişinde içindeki cüzdan, telefon ve çeşitli eşyalara dokunulmamış şekilde buldu. Çantada yapılan incelemede, sadece İngiliz kadının parmak izleri çıktı.
Araştırmalarını tamamlayan polis, Carole Janes Bayliss hakkında ’suç uydurmak’ suçundan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İngiliz kadının önümüzdeki aylarda sanık olarak mahkemeye çıkacağı öğrenildi.