MARMARİS’TE LODOS ETKİLİ OLUYOR

MARMARİS’TE LODOS ETKİLİ OLUYOR

Marmaris’te yaklaşık 1 haftadır devam eden şiddetli lodos fırtınası yaşamı olumsuz yönde etkiledi.
İlçenin bazı kesimlerinde ağaçlar devrilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.Ana cadde üzerinde bulunan bir evin bahçesindeki yaklaşık 30 yıllık 3 çam ağacı da devrilme tehlikesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kesildi.
Marmaris yaklaşık 1 haftadır şiddetli lodos fırtınasının etkisi altında kaldı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre saatte 60 Km hızla esen rüzgar bugün akşamüstü saatleri itibariyle yerini yağışa bıraktı. Denizden gelen dalgalar fırtınanın etkisiyle Kordon Caddesi’ne vurdu.Akşam saatlerinde yağışın etkisini arttıracağını belirten Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 3 Şubat Salı günü de bölgenin yağışlı havanın etkisi altında olacağını kaydetti.
Öte yandan yurdun genelini etkisi altına alınan lodos fırtınası Marmaris’in bazı kesimlerinde bulunan ağaçları da devrilme tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan bir evin bahçesindeki yaklaşık 30 yıllık olduğu tahmin edilen 3 çam ağacı da devrilme tehlikesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kesildi. Polis ekipleri de ağaçların kesimi sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Vatandaşların polis ekiplerinin ağaçların kesimi sırasında güvenlik önlemi açısından çektiği şeritlere aldırış etmeden altından geçtiği de dikkatlerden kaçmadı.İtfaiye aracının merdivenini ağaca dayayan ekipler, ağaç kesim işlemini vatandaşlara ve etrafa herhangi bir zarar vermeden gerçekleştirdi.