Mazlum-der Genel Başkanı Cizre’de

Mazlum-der Genel Başkanı Cizre’de

Cizre’de çıkan olayları yerinde incelemek için ilçeye gelen Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, bu olayın Türkiye faili meçhuller tarihi bakımından önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği(Mazlum-Der) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, yaşanan olayları yerinde incelemek için beraberinde Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Ankara Şube Başkanı Mehmet Can Çağlayan, Genel Yönetim Kurulu üyesi İlhan Yılmaz ile birlikte Cizre’ye geldi.
12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın hayatını kaybettiği Yafes Mahallesi’nde yaptığı açıklamada Ünsal, “Bu olayın Türkiye faili meçhuller tarihi bakımından çok önemli bir dönüm noktası olduğuna inanıyorum çünkü rahmetli Nihat kardeşimizin kafatasından çıkan mermiden silahın izini sürmek mümkün değildir. Dolayısıyla bu Türkiye’de gerçekten bir ilktir. Temenni ederim bundan sonra bu tür olaylar olmaz aksi takdirde faili meçhullerin çok daha rahat işlenebileceği bir silah türünün devreye sokulduğu konusunda rahatlıkla bir fikir yürütebileceğimiz bir durum söz konusudur.
Tekrar her kim işlediyse bu cinayeti lanetliyoruz. Nihat kardeşimize Cenabı Allahtan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Temenni ederiz ki en kısa sürede bu olayın katilleri açığa çıkar ve iz bırakmayan bu silahlarla yapılacak olan bundan sonra yapılması düşünülecek olan faili meçhullerinde önü tamamen kesilmiş olur” diye konuştu.
Nihat Kazanhan’ın ailesini de ziyaret eden Ünsal ve beraberindeki heyet, Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı’yı makamında ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.