Mdob, Şubat Ayında Da Birçok Eseri Sahneleyecek

Mdob, Şubat Ayında Da Birçok Eseri Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDO), Şubat ayında tekrar sahnelenen eserlerin yanı sıra, Shakespeare’ın aynı adlı ölümsüz eserinden operaya uyarlanan, Charles Gounod’un ’Romeo ile Jülyet’ operasının Mersin prömiyerini de gerçekleştirecek.
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 2014/2015 Sanat Sezonu Şubat 2015 programıyla sanatseverleri karşılamaya devam ediyor. Opera ve balenin öne çıkan yapıtlarının bir arada olduğu bu ayın ilk temsili olarak, prömiyerini geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Serdar Yalçın’ın ’Anlat Şehrazat’ müzikalini 5 Şubat Perşembe günü sanatseverlerle yeniden buluşuyor. Hemen ardından, tüm temsilleri kapalı gişe oynayarak seyirci rekorları kıran ’Notre Dame’ın Kamburu’ balesini 10 Şubat Salı günü, müziği Mercan Dede’ye ait Beyhan Murphy’nin ’Güldestan’ müzik ve dans prodüksiyonunu 14 Şubat’ta yeniden sahneleyecek. İlk gösterildiği 1933 yılından bu yana tüm temsilleri ilgiyle karşılanarak kapalı gişe oynayan Cemal Reşit Rey’in ’Lüküs Hayat’ müzikali ve Can Atilla’nın müziğini yaptığı, koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran’a ait ’Piri Reis’ balesi programda yerini alacak diğer eserlerdir. Mersin prömiyeri gerçekleştirilecek ’Romeo ile Jülyet’ operası ise 28 Şubat 2015 Cumartesi saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.
MDOB, Klasik Türk Sanat Müziği ile sahnelenen, libretto ve koreografisi devlet sanatçısı Merih Çimenciler’e ait ’Çalıkuşu’ balesi ile Adana ve Osmaniye illerini kapsayan turne de gerçekleştirecek.