MECLİSTEKİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ CHP’Yİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

MECLİSTEKİ PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİ CHP’Yİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Yalova Belediye Meclisi tarafından daha önce oy birliğiyle değiştirilen plan notu ile ilgili kararın usul hatası yüzünden yeniden oylamaya açılması, CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman ile bir meclis üyesi arasında hararetli tartışmalara sebep oldu. Gerilen meclise yarına kadar ara verildi.
Yalova Belediye Meclisi, ocak ayı oturumunda, ’Uygulama İmar Planı ve Plan Notları Değişikliğini’ oy birliğiyle kabul etti. Ancak bu kararda usul hatası yapıldığını dile getiren AK Parti grubu ile CHP Belediye Meclis Üyesi Faruk Kırtay, kararın iptalini isteyen 2 gündem maddesini meclis başkanlığına sundu.
Bu gündem maddesi taleplerini okutacağını ve ilgili müdürlüğe göndereceğini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, maddeleri meclis gündemine almayacağını söyleyince gerginlik yaşandı. İmar müdürlüğünün töhmet altında bırakıldığını dile getiren Başkan Salman, buna izin vermeyeceğini söyledi.
Bunun üzerine AK Parti grubu kısa süreliğine meclisi terk etti. Öte yandan CHP Belediye Meclis Üyesi Faruk Kırtay da aynı konuda bir önerge vererek, konunun gündeme alınmasını istedi. Başkan Salman, bu önergeyi de gündeme almayınca gerginlik, sözlü tartışmaya dönüştü. Başkan Salman ile meclis üyesi Kırtay arasındaki gerginlik CHP’lilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.
Gerginliğin her geçen dakika daha da tırmanması üzerine meclise yarına kadar ara verildi.