Meklas Group 30. yaşını 'Kalite' imzasıyla kutladı

Meklas Group 30. yaşını 'Kalite' imzasıyla kutladı

Kurduğu AR-GE Merkezi ile Türkiye’de bir ilke imza atan ve otomotiv sektöründe global firma olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Meklas Group, 30. yaşını fabrika binasında düzenlenen törenle kutladı. Törende, Meklas’ın mükemmelliğin temel kavramlarını benimseme konusundaki kararlılığın göstergesi olarak tüm yöneticileri ve çalışanlarının katılımı ile KalDer Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi de imzalandı. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne Meklas Genel Müdürü  Selçuk Çelik ve KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay imza attı.
Törende konuşan Meklas Group Genel Müdürü Selçuk Çelik, 30.yılını kutlayan Meklas Group’un hava süspansiyon körükleri ürettiğini, 280 çalışanı ile 4 lokasyonda faaliyet gösterdiğini söyledi. Geçtiğimiz ekim ayında ürettikleri ürün grubunda Türkiye’deki ilk AR-GE merkezi olduklarını belirten Çelik, “2017’de AR-GE ile ilgili çalışmalarımıza hız vereceğiz. AR-GE’de ağır vasıtalar için ürettiğimiz hava süspansiyon körüklerinin yanı sıra endüstriyel uygulamalar için yine bir takım hava süspansiyon elemanları, vibrasyon sönümleyiciler ve bazı ilave ürünler yapmayı planlıyoruz. Hammadde kanalarında tedarikçilerimizle yapacağımız çalışmalarda ürün kalitesini iyileştirmeye yönelik faaliyetlerimiz de olacak. Üretimimizin yüzde 65-70 aralığını ihraç ediyoruz. İhracatımızın yarıdan fazlası da Amerika ve Avrupa’ya yapılmaktadır” dedi.

YATIRIMLAR 2017’DE DE DEVAM EDECEK
2015 ve 2016 yıllarının kendileri için bir yatırım dönemi olduğunu, 2017’de de yatırım yapmaya devam edeceklerini açıklayan Çelik, bu yatırımların gerek üretim adedi gerekse cirosal anlamda karşılığını aldıklarını da ifade etti. Son dönemde fazlaca yaşanan finansal dalgalanmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Çelik, şunları söyledi: “İhracatçı firmaların yükse kurda kârlılıklarının artacağını düşünülebilir. Ancak ithal girdisi ve yurtiçindeki birtakım maliyetlerin dövize endeksli olması dengeleri negatif etkileyebiliyor. Üstelik bugün birçok firmanın kredi borçlanmaları da dövize endeksli. Dolayısıyla dengeli bir döviz kuru bizler için daha iyi olacaktır. Şu an 280 çalışanımız var bu rakamı önümüzdeki yıl 300’e çıkartmayı hedefliyoruz. Pazara sunduğumuz 4 farklı markamız var. Bunun yanında patentli ve faydalı modele tabii olan ürün sayımız 10’un üzerinde. 2017’de hedefimiz 20’den fazla ürünün yeniden tescilini yapmak. Aynı zamanda şu anda AR-GE merkezimizde devam eden Hafif Ticari Araçlar ve Binek Araçlar İçin Komple Süspansiyon Sistemleri ismiyle bir TÜBİTAK projemiz de var. Muhtemelen 2017 yılı içerisinde bu proje de tamamlanmış olacak. İlerleyen dönemlerde yurtdışındaki dağıtım merkezlerimizden birini de üretim tesisi haline getirmemiz planlarımız arasında.”
Meklas Genel Müdürü Selçuk Çelik ayrıca, kalite yolculuklarına çıkmalarındaki amaç ve hedeflerini de katılımcılar ile paylaştı.

ELBAY’DAN MEKLAS’A TEŞEKKÜR…
KalDer Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay, kalitenin yaygınlaştırılması konusunda en önemli araçlarından biri olan “Ulusal Kalite Hareketi” ile “Toplam Kalite Yönetimi” ve “Mükemmellik” anlayışının ülkemiz genelinde bir yaşam biçimi ve yönetim aracı olarak yaygınlaşabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Elbay, başarılı uygulamaların ülke çapında paylaşılabilmesi ve ülkemizin uluslararası alanlarda daha etkin ve saygın konuma gelmesi doğrultusunda çalışmalar yaparak bu kararlılığı gösteren kuruluşlara, mükemmellik yolculuğunda eşlik ettiklerini ve rekabette üstünlük sağlamaları için destek olacaklarını belirterek, bu kararlarından dolayı Meklas yöneticilerini ve çalışanlarını kutladı.
Törende, Meklas yöneticileri ve çalışanları sanal olarak hazırlanan tabloya imza atarak Ulusal Kalite Hareketi’ne katılma kararlılıklarını somutlaştırdılar. Programın sonunda, Meklas’ın 30. yaşı ve 1 milyonuncu körük üretimi kesilen pasta ile kutlandı.