Meksika’yı fırtına vurdu: 13 ölü

Meksika’yı fırtına vurdu: 13 ölü

Meksika’nın kuzey sınırında bulunan Coahuila eyaletine bağlı Ciudad Acuna kentini ve ABD’nin Teksas eyaletini fırtına vurdu. Çok sayıda kişinin yaralanmasına ve yüzlerce evin kullanılmaz hale gelmesine neden olan fırtına nedeniyle Meksika’nın Ciudad Acuna kentinde en az 13 kişi hayatını kaybetti. Coahuila Valisi Ruben Moreira bölgeye ziyaret gerçekleştirdiği sırada yaptığı açıklamada, 10 yetişkin ve 3 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 1 bebeğin kaybolduğunu söyleyerek, 150 kişinin de tedavi edilmek üzere hastaneye sevk edildiğini ifade etti. Yetkililer, saatteki hızı 300 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle yüzlerce aracın ve evin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

"İLK FIRTINA"


Ciudad Acuna Belediye Başkanı Evaristo Lenin Perez, kentin kurulduğu günden bugüne görülen ilk kez fırtına görüldüğünü bildirdi. Bölgede yaşayan Maria del Rosario Ramirez, fırtınanın vurduğu sokaklarda çok sayıda cansız bedenin görüldüğünü bildirdi. Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ise, zararın değerlendirileceğini ve gerek yardımın yapılacağını ifade etti.

Öte yandan, ABD’nin Teksas eyaletinin merkezinde bulunan Blanco Nehri’nin taşması sonucu meydana gelen sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi kayboldu. Teksas Valisi Greg Abbott, eyaleti vuran selin bugüne kadar görülen en kötü sel olduğunu belirterek, eyalete bağlı 24 ilçede olağanüstü hal ilan edildiğini söyledi. Yetkililer, ülkenin San Marcos kentinde vatandaşların bölgeden tahliye edildiğini kaydederek, araçların ve kamyonların sel sularının altında kaldığını ifade etti. Ülkenin Oklahoma eyaletinde de 3 kişi hayatını kaybetti.