Melo'dan flaş Demirören açıklaması!

Melo'dan flaş Demirören açıklaması!
Felipe Melo 'beni tanısa sever' diyen TFF Başkanı'na HABERTÜRK aracılığıyla yanıt verdi

- Yıldırım Demirören için neler söylemek istersin? Yine elini sıkmadın kupa töreninde. Oysa, maçtan önce ‘Melo beni tanısa, sever’ demişti senin için...

“Federasyon başkanı ile kesinlikle aramda bir problem yok. Nasıl ki o beni tanımıyorsa, ben de onu tanımıyorum...

Benim şu an takıldığım tek nokta şu; biliyorsunuz geçen sezon F.Bahçe ile oynanan maçtan sonra ‘Melo gibi oyuncuların burada olmaması, gönderilmesi gerek’ diye bir açıklama yaptı...”

‘KIRILDIM, REAKSİYON GÖSTERDİM’

“Bu beni üzen, yaralayan ve bu şekilde (el sıkmama) bir tepki ya da reaksiyon vermeme neden olan bir açıklama oldu. Sonuçta siz benden bir saygı bekliyorsanız ve benim size bir saygı göstermem gerekiyorsa, öncelikle sizin de bana saygı göstermeniz gerekiyor. Böyle bir açıklama yapıldıysa, böyle bir açıklamadan dolayı bir özür dilenir...

Çünkü çok gereksiz olduğunu düşünüyorum. Hiç tanımadan etmeden direkt, ‘Melo gibi oyuncuların buradan gitmesi lazım’ diye... Sert bir açıklama oldu. Eğer öyle bir özür dilenir ve yarın öbür gün konuşma fırsatımız olursa, belki de çok yakın arkadaş bile olacağız kendisiyle... Belki benim en iyi arkadaşım olacak.”

‘KİMSENİN BENİ KORUMASINA GEREK YOK’

-Bazı taraftarların, Süper Kupa maçının ardından takım arkadaşlarının sana sahip çıkmadığı yönünde serzenişleri oldu. Ama Selçuk İnan senin için, ‘gözyaşlarını ben sildim’ dedi. Ne düşünüyorsun bu konuda?
“Tabii ki iyi bir takımsanız, destek vermeniz gerekiyor takım arkadaşlarınıza... Ve ben bu desteği takım arkadaşlarımdan gördüm zaten...

Selçuk’un söyledikleri kesinlikle doğrudur. O da benim yanımdaydı. Bizim taraftarlarımızın da şunu anlaması lazım. Bu verilen destek, örneğin bir maç kaybettiğinizde olabilir ama Volkan’ın bana söylediklerinden ötürü kimsenin beni korumasına gerek yok. Çünkü ben Volkan’ın hiçbir sözünü üzerime alınmıyorum. Bu konu kapansın artık...”

‘BEŞİKTAŞ’I TEBRİK EDİYORUM’

-Şampiyonlar Ligi’ndeki şansınızı değerlendirebilir misin? Beşiktaş’ı eleyen Arsenal de rakibiniz oldu...
“Öncelikle Beşiktaş’ı tebrik etmek istiyorum. Arsenal karşısında çok iyiydiler ve turu hak edecek futbol sergilediler. Ama futbol bu, bazen şans yanınızda olmayabiliyor.

Beşiktaş kulübünü ve oyuncularını tekrar tebrik etmeliyim. Biz Şampiyonlar Ligi’ne antrenmanlı bir takımız. İyi konsantre olursak gruptan 1. de çıkabiliriz. Eğer konsantrasyon eksikliği yaşarsak ve hazır olmazsak, sonuncu da bitirebilirsiniz. O yüzden her şeye açık bir grup.”

‘SİSTEM ÖNEMLİ DEĞİL, OYNAYAYIM YETER’

- Yeni transferler geldi ve üçlü bir orta sahada oynayacaksın artık. Ne düşünüyorsun ?
“Hiç umrumda değil hangi sistemde oynadığımız. Aynı rakamlar gibi, inanın önemsiz. Yeter ki ben oynayayım. Hem G.Saray’la başarılı olmak hem de milli takımının kapılarının yeniden açılabilmesi için oynamalıyım.”

‘BURSA’DA KAZANMAKTAN ÖNEMLİSİ GOL SEVİNCİYDİ’

-Prandelli ile daha önce de çalıştın. Nasıl bir hoca sence?
“Çok iyi bir teknik direktör. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Her anlamda bize yardımcı olan ve destek vermeye çalışan biri. Ama biliyorsunuz, hocaların başarısı tamamen galibiyetlerle ölçülüyor. Baktığımızda Bursa’da alınan önemli bir galibiyet var...

Ondan daha önemli olan şey bence gol atıldığı zaman sadece bireysel olarak golü atanın değil, bütün takımın beraberce gol sevincini yaşamasıydı. Maç bitince yine bütün takım beraber, taraftarlarla kucaklaştı. Soyunma odası yine öyleydi. Başarıya giden yolda birlik ve beraberlik çok önemli faktördür. Biz de bunu sağladık diye düşünüyorum. Bu sene 4. yıldız çok önemli. O yüzden doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum.”

"TERiM BENiM iÇiN BABADAN ÖTE"

-Şu an için imkansız ama, bir fırsat olsaydı ve sen Türk Milli Takımı’nda oynayabilseydin, Türkiye adına forma giyip yeniden Fatih Terim’in öğrencisi olmak ister miydin?
“Sizin de söylediğiniz gibi bu imkansız ama eğer böyle bir imkan olsa, ben Fatih Terim için her şeyi yaparım...

Bu sadece Milli Takım’la ilgili değil... Yeter ki o benden bir şey istesin. Çünkü o beni buraya getirdi, bana her zaman sahip çıktı. Benim Türkiye’deki babam olarak görüyorum onu. Onun için her şeyi yaparım, söylemesi yeter. Benim için babadan da öte, daha fazlası gibi görüyorum kendisini...”

‘İNŞALLAH MİLLİ TAKIMA GİDERİM’

- Kasım ayında Türkiye’de Brezilya ile bir hazırlık maçı var. Seni yeniden çağırmalarını bekliyor musun? (Melo, ropörtajımızda bize yardımcı olan idari menajer yardımcısı Mert Çetin’in, sorumuzu tercüme bile etmesini beklemeden ellerini ve başını havaya kaldırıp, ‘İnşallah’ diye bağırdı)

“Tabii ki bu gösterdiğiniz performansla alakalı. O zamana kadar çok iyi bir performans göstermem gerekiyor. Ondan sonrası teknik direktörün takdiri. Ben, çok istiyorum gitmeyi. Tanrı izin verirse, tekrar milli formayı giymeyi her şeyden çok isterim.”


RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN