Memurlar bu aya dikkat

Memurlar bu aya dikkat

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yılbaşında birtakım vergi düzenlemeleri yaptıklarını belirterek, "O artışları da bütçemizin gelir tarafına yazdık. Dolayısıyla, şu an itibarıyla, 2016 yılında herhangi bir vergi artışı planlamıyoruz" dedi.

Derece zammı ve memur maaşlarıyla ilgili de konuşan Ağbal, "2005 yılından sonra ilk defa kamuya giren yaklaşık 1,2 milyon memurumuz var. 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde bu bir dereceyi 15 Ocak tarihi itibarıyla kendilerine verdik" dedi.

Maaşlarda 400 liraya kadar varan ücret artışı olacağını kaydeden Ağbal, "İlk ayda emekli keseneği olarak buradaki artış SGK'ya gidecek. 15 Şubat maaşlarında, ücret artışlarından da istifade edecekler" şeklinde konuştu.

Ağbal, vatandaşın refahını artıran düzenlemelere rağmen bütçenin iki yakasının bir araya geldiğini ifade ederek, şunları söyledi: "İyi gidiyoruz. Vergi ile ilgili olarak şu anda bir düşüncemiz yok. Bütçe, mali disiplin konusunda çok hassasız. Herhangi bir şekilde ileride bütçe disiplini konusunda bir sıkıntı olursa, bir şeyler ihtiyaç olarak karşımıza gelirse onun gerektirdiği tedbiri almaktan da kaçınmayız. Çünkü, mali disiplinden en fazla vatandaş istifade ediyor" ifadelerini kullandı.