Menderes’te Halk Dansları Şenliği

Menderes’te Halk Dansları Şenliği

Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Cumaovası Halk Dansları Şenliği renkli görüntülerle son buldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen kapanış gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Şenliğin kapanış etkinlikleri belediye önünden düzenlenen kortej ile başladı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun önderliğinde Menderes Amfi Tiyatro’ya yürüyen kortej, ilçe sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Amfi tiyatrodaki halk dansları gösterisi öncesi Başkan Soylu tarafından gösterilerde yer alan halk dansları ekiplerine plaket takdim edildi. Geceye Menderesli vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Şenliğin büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade eden Başkan Soylu, “Dört gün boyunca ilçemizin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiğimiz şenliğimizin sonuna geldik. Etkinlik ile hem ülkemizin çeşitli bölgelerinin yöresel oyunlarını hem de yurt dışındaki yöresel oyunları izleme olanağımız oldu. Farklı ülke ve şehirlerden misafir ettiğimiz kardeşlerimizin gösterileri ilçe halkımızı tarafından büyük beğeni topladı. Menderes Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara ilçemizde her zaman yer vereceğiz” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutlayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Büyük bir kurtuluş mücadelesi veren ve düşman ordularına karşı büyük bir zafer kazanan bir ecdadımız var. Böyle bir ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlemle anıyorum” dedi.
Uluslararası Cumaovası Halk Oyunları Şenliği’ne yurt dışından Makedonya Kirve Palanka Halk Oyunları Ekibi ve Gürcistan Tsitkari Halk Oyunları Ekibi katılım gösterirken, Türkiye’den Çanakkale Gökçeada Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Isparta 7 Bölge 7 Dans Ekibi ile Edirne Belediyesi 22. Nefes Ekibi katıldı. Şenlik kapsamında Menderes Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Cumavosa Efeler Kültür Derneği Halk Oyunları Ekibi, Menderes Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi de halk dansları ile etkinliğine renk kattı.