Merakla beklenen yeni AKM projesinden ilk görüntüler!

Merakla beklenen yeni AKM projesinden ilk görüntüler!

'Yeni AKM Projesi'nin tanıtımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde "Yeni AKM Projesi"nin tanıtım toplantısı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni AKM binasının detaylarını açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Atatürk Kültür Merkezi Projesi tanıtım toplantısının, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bakanlığımızdan, belediyemize ve mimarlarımıza kadar bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. İnşallah az önce de değerli mimarımızın da ifade ettiği gibi 2019'un ilk çeyreğinde, nasip olursa tamamlanıp hizmete girdiğinde Atatürk Kültür Merkezi, İstanbulumuz için gerçekten yüz akı, gerçekten sembol bir mekan haline gelecektir.

Açılışının üzerinden bir yıl geçtikten sonra yangın felaketi sebebeyle kapılarını kapatmak zorunda kalmıştır. 1977'nin ardından depreme dayanıksız olduğunun ortaya çıkmasına kadar verdiği hizmetler önemlidir. İncelemeler bu binanın artık kullanılamayacağını göstermiştir. 

Yeniden projelendirilen Atatürk Kültür Merkezi (AKM), hazırlanan animasyon filmiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Proje tamamlandığında içerisinde, dünyanın en akustik opera salonu, sanat galerisi, tiyatro salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, bale salonu, sergi salonu ve restoran gibi kullanım alanları yer alacak.

2019'DA BİTECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AKM'nin yenilenme proje tanıtımında konuşarak, "2019'da bitirerek içinde ilk töreni, ilk toplantıyı yapacağız" dedi.