Mercedes Amg Petronas, İtalya’da İddiali

Mercedes Amg Petronas, İtalya’da İddiali

Mercedes AMG Petronas, Avrupa kıtasındaki son yarış öncesi iddialı. Hamilton ve Rosberg, İtalya’da kazanarak Singapur öncesinde avantajlarını korumak istiyor.
Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, Formula 1 takviminin Avrupa kıtasındaki son yarışı olan İtalya’da duble yapmak için piste çıkıyor. Singapur öncesi iddialı olan iki pilottan Rosberg, genel klasmanda ilk sırada yer alırken, takım arkadaşı Hamilton ise hemen arkasından ikincilik koltuğunda oturuyor. Mercedes AMG Petronas da takımlar sıralamasında tüm rakiplerinin önünde, birinci sırada bulunuyor. 5.793 km uzunluğundaki pistte, pilotlar zafer için 53 tur atacak. Yarışın toplam uzunluğu ise 306,720 km olarak dikkat çekiyor. 2012 yılında pole pozisyonunda yarışa başlayan Lewis Hamilton, kariyerinin ilk Monza zaferine ulaşmıştı.
Bu yarış öncesi pilotlar sıralamasında Nico Rosberg 220 puanla ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton ise 191 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 411 puanla, en yakın rakibinin 157 puan önünde birinci durumda.
7 Eylül Pazar günü TSİ 15.00’te başlayacak İtalya Grand Prix’inin sıralama turları ise 6 Eylül Cumartesi günü TSİ 15.00’te gerçekleşecek.