Mersin Hentbol Takımı Kazandığı Türkiye Kupasını Satışa Çikartiyor

Mersin Hentbol Takımı Kazandığı Türkiye Kupasını Satışa Çikartiyor

Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Hentbol Takımı, maddi imkansızlıklardan dolayı 2007-2008 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası’nı satışa çıkartıyor.
Oyuncularla birlikte Cumhuriyet Alanı’nda Mersinliler’den destek isteyen Sportif Direktör Osman Özoğlu, zor günler geçirdiklerini ve gerekirse kazandıkları Türkiye Kupası’nı satışa çıkarabileceklerini söyledi.
Sabah saatlerinde Mersin Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Mersin Hentbol Takımı’nın genç oyuncuları, maddi destek için eylem yaptı. Ellerinde getirdikleri Türkiye Kupası ile afişlerle Mersinliler’den destek isteyen oyuncular, kendilerine sahip çıkılmasını istediler. Burada açıklamalarda bulunan sportif direktör Osman Özoğlu, gerçekten zor günler geçirdiklerini söyledi. Mersin Hentbol Takımı olarak 11 yıldır Süper Lig’de mücadele ettiklerini belirten Özoğlu, "Geçmişimizde 4 yıl Avrupa kupalarına katıldık ve en büyük başarımızı 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası’nda şampiyon olarak yaşadık. Onların haricinde 3-4 defa Türkiye Kupası’nda final ve ligi 2.,3. sırada bitirdik. Son 3 yıla kadar da geçmişimiz gerçekten başarılarla dolu. Geçen sene de ligi 6. sırada bitirdik ve Türkiye Kupası’nda yarı final oynadık" diye konuştu.
"BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MAÇLARA KATILMAYARAK LİGDEN ÇEKİLECEĞİZ"
Artık dayanacak gücünün kalmadığını vurgulayan Özoğlu, "3 yıldır zaten belediyeler desteğini kesmişti. Kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyorduk. Fakat artık kendi imkanlarımızla da götüremeyecek hale geldik. Borç bulmakla, arkadaşımızdan, eşimizden, dostumuzdan, ailemizden borç alarak götürmekte artık tıkandık. Gidemeyecek duruma geldik. Bir sürü gençlerimiz var. Milli takıma gönderdiğimiz oyuncularımız var. Mersin’e hentbola inanın çok katkılar sağlayan bir takımız. Sadece Mersin’de futbolun ve basketbolun olmadığını, hentbolun da Süper Lig’de oynadığını bizim de Beşiktaş, Trabzonspor, Antalyaspor, Ankaraspor ile mücadele ettiğimizi söylememize rağmen 1,5 aydır hiç kimseden destek alamadık maddi anlamda. Önümüzdeki hafta ligler başlıyor, kuralar çekildi. Türkiye Kupası’na Sakarya’ya gideceğiz. Sakarya’da 3 gün konaklayacağız. Hemen ardından hem Ankara hem de Trabzon deplasmanı var. Yani o kadar kötü bir kura çektik ki bu 3 deplasmana gidecek maddi gücümüz bile yok. Belki önümüzdeki hafta maçlara katılmayarak çekileceğiz ligden. Onun içinde buradan tüm şehrimizin ileri gelenlerine sesleniyoruz. Biz çok büyük maddi destekler istemiyoruz. Ama bu deplasmanlarımıza gidebileceğimiz ve bizim lisanslarımızı yapabileceğimiz bir destek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yıllarca hentbola emek vermiş biri olarak artık ne yapacağını bilmediğini kaydeden Özoğlu, "Bu çocukların hepsi genç çocuklar. Hedefleri ileride Süper Lig’de oynamak. Biz bu gençleri sokaklardan kurtarırken, uyuşturucudan kurtarırken, sadece bunlar da değil bizim yüzlerce çocuğumuz var. Bunların tek bir hedefi var. Mersin’de ligde oynayan bir takım var, burada oynamak. Şimdi bu kulübü kapamakla her şeyi kapatıyorsunuz. Bu çocukların önünü kapatıyorsunuz. Hentbol branşını Mersin’de bitiriyorsunuz. Biz bunları yaparken de bize trilyonlar, yüz binlerce lira verin demiyoruz. İstediğimiz deplasman ve ulaşım giderlerimiz karşılayacak maddi bir destek" ifadelerini kullandı.
ÖZOĞLU, GÖZLERİ DOLARAK KUPAYI SATIŞA ÇIKARTACAKLARINI AÇIKLADI
Gözleri dolarak kazanmış oldukları en büyük kupanın 2007-2008 sezonunda kazandıkları Türkiye Kupası olduğunun söyleyen Özoğlu, "Gerekirse bunu satışa çıkartıyoruz. Bunu da çok üzülerek söylüyoruz. Çünkü bu çok büyük alın teri ve emekle kazanılan bir kupa. Biz bu kupaları kolay kazanmadık. Bunu böyle satışa çıkarmak bile çok büyük bir onur. Biz Mersin’in ileri gelenlerinin bu takıma, bu kulübe, bu çocuklara sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu branş ligde var olan bir branş ve hızla Avrupa’da futboldan sonra gelen birinci branş. Fakat bizim ülkemizde niyeyse bir türlü atılımı yapamadık. Biz Avrupa’ya maça gittiğimiz zaman en az 10 bin kişilik salonlarda oynuyoruz. Final maçları 20 bin kişilik salonlarda oynanıyor. Biz hentbolda hangi kapıya gittiysek futbola yardım yapıyoruz denildi. Bir şeyi var etmek çok zor, kapatmak çok kolay. Biz bu kulübe 11 yıl emek verdik getirdik. Benim de artık dayanacak gücüm kalmadı. Önümüzdeki hafta gerekirse ligden çekiliyoruz ve kulübü kapatıyoruz. Federasyona bunun yazısı yazacağız. Türkiye Kupası’na katılmayacağız. Bunu yapmak işin en kolay kısmı. Ben mücadele etmeye devam ediyorum. Mücadelemde destek bekliyorum" dedi.