Mersin İdmanyurdu'nda büyük sorun!

Mersin İdmanyurdu'nda büyük sorun!
Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, takım olarak en büyük sıkıntılarının saha problemi olduğunu belirterek, "Biz kendi sahamızda oynamak istiyoruz ama çalışmaları devam eden Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun da Bursaspor maçına yetiştirilebileceğini sanmıyorum" dedi.

Çalımbay, kulüp binasında yaptığı basın toplantısında, Kasımpaşa maçıyla yakaladıkları çıkışı Çaykur Rizespor maçıyla sürdürdüklerini söyledi. Kasımpaşa maçından itibaren iyi bir çıkış yakaladıklarını vurgulayan Çalımbay, "Maalesef o zaman belki farklı kazanabileceğimiz bir maçı berabere bitirmiştik. Önemli olan bizim o ilk yarıdaki oyunumuzu diğer maçlara yansıtmaktı. Çaykur Rizespor maçında da karşılaşmanın başından sonuna kadar çok kontrollü şekilde iyi bir futbol oynadık ve hak ettiğimiz iyi bir galibiyet aldık. Tabii ki galibiyet çok önemli ama önemli olan bu istikrarı devam ettirmek. Tek düşüncemiz de bu. Bizim tabii ki sıkıntımız saha problemi. Biz kendi sahamızda oynamak istiyoruz. Ama maalesef ben bugün Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nu gördüm. Biraz zor gözüküyor. Bursaspor maçına da yetişmeyecek gibi. O nedenle bizim için tekrar dezavantajlı günler başlıyor" diye konuştu.

"TESİSİN OLMAMASI KENTE YAKIŞMIYOR"

Kardemir Karabükspor maçının Pazartesi olması, arkasından 3 gün sonra tekrar maç oynayacak olmalarının bir dezavantaj olacağını ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Çünkü Karabük, ulaşım açısından zor deplasmanlardan biri. Oradan gelişimiz büyük ihtimalle Çarşamba günü olacak. Bursaspor maçını biz kendi sahamızda oynayamazsak yine deplasmana çıkmış olacağız, yine otobüslerle yolculuk yapmış olacağız. Bunlar bizim için dezavantajlar. Zaten tesis olayını geldiğimiz günden beri söylüyoruz. Mersin İdmanyurdu'nun bir tesisinin olmaması kente yakışmıyor. Ama yapacak bir şey yok. Bizim şimdi tek hedefimiz Karabük ve Bursa maçları. Çünkü bu 2 maçtan sonra bir ara var. O arayı iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz."

"ZOR BİR MÜCADELE BİZİ BEKLİYOR"

Bu haftaki hedeflerinin Kardemir Karabükspor deplasmanından puan almak olduğunu kaydeden Çalımbay, "Rakibi seyrettik, gerçekten çok iyi organize olan bir takım. Çok iyi teknik direktöre sahip olan bir takım, mücadeleci bir takım. Avrupa kupalarında da şansız bir şekilde elendiklerini gördük. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Çaykur Rizespor maçında oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Eğer bunu yaparsak oradan sevindirici bir sonuçla ayrılırız. Zor bir mücadele bizi bekliyor ama biz takım olarak buna hazırız" ifadelerini kullandı.

Çalışmaların sürdüğü Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun, Bursaspor maçına yetişebileceğini zannetmediğini yineleyen Çalımbay, "Zor gözüküyor. Hazırlanırsa bizim için mükemmel olur. Federasyon bizim Bursaspor maçını Cuma değil de hafta sonuna kaydırırsa iyi olur. Şu dönemde federasyonunun bize yardım etmesi gerekiyor" dedi.