Mersin Ormanları İçin 10 Milyon 500 Bin Fidan Üretildi

Mersin Ormanları İçin 10 Milyon 500 Bin Fidan Üretildi

Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından, 2014-2015 dikim sezonunda kullanılmak üzere 10 milyon 550 bin fidan üretildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Mersin Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün, yaptığı çalışmalarla Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve civar bölge müdürlüklerinin ihtiyacı olan fidanları karşılamaya hazır olduğunu bildirildi. Orman Fidanlık Müdürlüğü’nün, 3 Fidanlık Şefliği ile 6 fidanlıkta yaptığı hazırlıklarla 2014-2015 dikim sezonu için çeşitli türlerde 10 milyon 550 bin fidan üretildiğini belirtilen açıklamada, Anamur, Mut ve Tarsus Fidanlık Şefliklerince, 2013 sonbaharında başlayan hummalı çalışma sonrası, Eylül ayı itibarıyla tüm fidanlıklarda fidanların dikime hazır hale geldiği kaydedildi.
Fidanlıklarda incelemelerde bulunan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da yaptığı açıklamada, “Bölgemizde yetişen doğal ve yabani meyveli türlerin fidan üretimlerinde lokomotif görevini üstlenen Tarsus Fidanlığı’nda geyik elması, akçaağaç, alıç, incir, çitlembik, hünnap, ceviz, badem, biberiye, sandal, sumak, defne, keçiboynuzu, kızılcık, mürver, üvez türleri, yalancı iğde gibi birçok türün fidan üretimi başarıyla yapılmaktadır. Mut Fidanlığı ise aşılı ve aşısız ceviz üretimiyle ön plana çıkmaktadır. Bugün itibarıyla tüm fidanlıklarımız dikim sezonuna hazır durumdalar. Amacımız, fidanlıklarda üretilen her fidanın yerinde değerlendirilmesi ve milli ekonomiye kazandırılmasıdır“ dedi.
Ağırlıklı olarak üretilen asli orman ağaç türlerinden kızılçam, sedir, karacam, servi gibi türlerdeki çıplak köklü üretimin, her geçen gün artarak tüplü üretime dönüştüğü fidanlıklarda, yeni sezon hazırlıklarına hız verilerek çalışmalara devam edildiği kaydedildi.