Mersin’de Ruh Sağlığı Hizmet Kalitesi Yükseliyor

Mersin’de Ruh Sağlığı Hizmet Kalitesi Yükseliyor

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Kemal Yazıcı, "Sağlık kurumları ve psikiyatri hekimleri arasındaki işbirliğinin artması ile Mersin’de sunulan ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesinin yükseleceğini düşünüyoruz” dedi.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde düzenlenen toplantıda, Tıp Fakültesinin yeni hastanesindeki psikiyatri kliniği, Mersin merkez ve ilçelerinde çalışan psikiyatri uzmanlarına tanıtıldı. Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanlarının yoğun katılımlarından dolayı, gelecek toplantılar için motive olduklarını belirten MEÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Yazıcı, "Bu toplantı ile psikiyatri alanında çalışan hekimler arasında işbirliği ve iletişimi arttırmayı hedefliyoruz. Toplantının önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız mesleki toplantılar için bir başlangıç olmasını diliyoruz. Sağlık kurumları ve psikiyatri hekimleri arasındaki işbirliğinin artması ile Mersin’de sunulan ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesinin yükseleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Misafir hekimlerden çok olumlu geri bildirimler aldıklarını kaydeden Yazıcı, "İşbirliği imkanlarını, günlük uygulamada karşılaşılan sorunları nasıl çözebileceğimizi, bilgi ve deneyim paylaşımını nasıl arttırabileceğimizi konuştuk. Fikir alışverişinde bulunduk. Periyodik toplantılar düzenlenmesi konusunda ortak karar alındı” şeklinde konuştu.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nın artık Çiftlikköy Kampüsü’ndeki yeni hastanede olduğunu hatırlatan Yazıcı, şöyle devam etti; "Yatan hasta bölümü ikişer kişilik, 11 odadan oluşan toplam 22 yataklı kliniği ile hizmet veriyor. Kliniğimiz şu anda Mersin’de anestezili elektrokonvulzif tedavi (Elektroşok- EKT) uygulayan tek merkezdir. Ayakta hasta hizmetleri ise psikiyatri polikliniğinde yürütülüyor. İki adet genel psikiyatri polikliniği ve 1 adet dal polikliniği ile hizmet veriyoruz. Dal polikliniğimizde salı günleri bipolar bozukluk, çarşamba günleri şizofreni ve diğer psikotik bozukluk, cuma günleri anksiyete bozuklukları tanıları olan hastalarımızın takibi yapılıyor. Ayrıca cinsel işlev bozukluğu vakalarında bilişsel davranışçı psikoterapi uygulanıyor. Hastalarımız hafta içi her gün randevu alıp, sabah polikliniğimize gelerek muayene olabilirler.”